A kis méretű konyha berendezésének titkai

kis méretű konyha

A rendszerezett és igényes lakás mindannyiunk számára kiemelten fontos, hiszen ez az otthon töltött idő minőségét is meghatározza. Igaz ez a nappalira, ahol egy fárasztó nap után pihenünk, vagy a hálószobára, ahol a minőségi alvást alapozzuk meg.

Konyhánk esetében azonban praktikus okokból is kiemelten fontos a rendszer, hiszen a sütés-főzés során a balesetek elkerülése miatt is elengedhetetlen a megfelelő rendszer. Ez nem olyan egyszerű kis méretű konyha esetében, ahol a szükséges eszközök elhelyezése problémát tud okozni. Az alábbi cikkben összeszedtük számodra a kis méretű konyha berendezésének titkait.

Megfelelően kiválasztott bútorok

A praktikus konyha alapján a tárolószekrények képezik, melyeknek emiatt nagyobb helyet kell hagynod. Éppen ezért jó ötlet lehet az egyéb bútorokból kisebb darabokat választani. Egy kisebb kör étkezőasztal és hozzá illő kisebb étkező székek kényelmesen elférhetnek kevéssé tágas konyhádban is. Szerencsére ma már számos, az átlagnál kisebb méretű széket találhatsz, tehát ez biztosan nem okoz majd gondot.

Multifunkciós megoldások

A kis méret azonban nem az egyetlen lehetőség a helytakarékos berendezés szempontjából. Nagyszerű lehetőségek vannak a praktikus multifunkcionális bútorok terén is. Érdemes lehet például egy bővíthető étkezőasztal megvétele, hiszen ezzel sok helyet tudunk megspórolni. Ennek segítségével vendégek esetén akár 6-8 személy is kényelmesen elférhet az asztalnál, a mindennapokban azonban összecsukott állapotában sokkal kevesebb helyet foglal majd.

Alternatívaként egy bárpult jellegű megoldás is elképzelhető, hiszen hozzá illő bárszékekkel ellátva minimális helyet foglal majd el konyhádban. Ezeket sokszor látják el kisebb tároló rekeszekkel is, tehát még a tárolást is megkönnyítik.

Ugyan egy kis méretű lakás berendezése mindig kihívással jár, egy kis tervezés és átgondolás után igazán praktikusan és kényelmesen tudjuk kihasználni a rendelkezésre álló teret. Mindenképp nézz tehát szét a bútor lehetőségek között!