A legcsodálatosabb szárazságtűrő növények, amelyek csekély törődés mellett is pompáznak!

A lédús növények ideálisak a kertünk díszítésére, de mik is azok a lédús növények? Azok a növények amelyek a vizet a levelükben, a rügyeikben és a gyökereikben tárolják. Ezek a növények meleg éghajlatról származnak, nagyon ellenállóak, bírják a meleget, ezért nagyon sokan kedvelik őket.

Az egyik legelterjedtebb és leginkább kedvelt növény ezek közül az Aloe Vera, amelynek nagyon sok jó tulajdonságát ismerjük. Ma bemutatunk nektek néhány olyan növényt, amelyek különlegessé varázsolják a kertünket. Néhány szó ezeknek a növényeknek a gondozásáról. A lédús növényeknek nagyon sok fényre van szükségük, ezért érdemes a kert déli részére ültetni őket, az ideális nappali hőmérséklet számukra 21 – 29 fok, az éjszakai pedig legalább 10 fok.

A nyár folyamán ezeket a növényeket nem kell sűrűn locsolni, akkor öntözzük őket amikor a földjük már nagyon száraz. A tél a pihenő időszak a számukra, ekkor semmit sem kell csinálnunk velük. A szaporításukat nyáron végezzük.

Azoknak a lédús növényeknek amelyek az erős napfényre lettek kitéve, piros színűek lettek a levelei. Nézzétek meg a most következő fotókat, amelyek ezekről a csodálatos növényekről készültek.