A legjobb házassági tanácsok egy elvált nőtől

A jó párkapcsolat, és a jó házasság titkát mindenki keresi-kutatja, ami teljesen érthető. Az alábbi tanácsokat egy hét év házasság után elvált nő írta meg, és biztosak vagyunk benne, hogy Te is találsz köztük olyat, amely hasznodra válik! Fogadd ezeket a tanácsokat nyitottan, némi humorral, de a kellő komolysággal!

1. Mindig a legjobbat keresd benne. Azokra a tulajdonságokra figyelj és gondolj, amiért megszeretted, ne azokra, amik idegesítenek benne a mindennapokban.

2. Feküdj le vele! Gyakran. Ha szükséges, még gyakrabban! A szerelem olyan, mint egy balzsam, rengeteg sebet begyógyít, melyeket egymásnak okozunk a házasságunk során. Amikor azt érzed, nem vagy elég közel a partneredhez, vedd le a ruháid, és kerülj közelebb hozzá!

3. Kérj tanácsot idősebb nőktől, akik házassága sikeres. Lehetetlen (főleg hosszú távon) jó döntéseket hozni, ha érzelmileg érintettek vagyunk a kérdésben. A velünk egykorú, és elfogult barátaink helyett pedig olykor érdemes lehet kikérni egy idősebb hölgy tanácsait.

4. Adj neki egy kis teret. Nem mindig arról van szó, hogy nem foglalkozik veled, egyszerűen a férfiaknak néha „lefagy az agyuk”

5. Nem a Te feladatod megváltoztatni, vagy megjavítani őt! Az élet egy utazás, és mindannyian épp úton vagyunk.

6. Emlékeztesd rá, hogy milyen erős/okos/férfias! Ugyanis hajlamosak megfeledkezni róla.

7. Soha ne felejtsd el, hogy ő téged választott!

8. Nevess a viccein! Még akkor is, ha nem annyira humorosak.

9. Mi vagyunk a felelősek a reakcióinkért, senki más. Teljes felelősséget kell vállalnunk az érzéseinkért és a reakcióinkért. Természetesen ez rá is vonatkozik!

10. Csináld meg neki azt a francos szendvicset!

11. Hagyd, hogy önmaga lehessen! Teremts számára kényelmes, gyengéd környezetet, és lelkesítsd, ha szükséges!

12. Ne hisztizz vele, ha hazaér. Hagyd, hogy pihenjen egy keveset!

13. Szeresd úgy, ahogy szüksége van rá, és ne úgy, ahogy szerinted szüksége van rá! Ismerd meg a különböző „érzelmi nyelveket”, legyél érzékeny, és meg fogod találni azt az utat, amivel számára is a legjobban ki tudod fejezni a szereteted.

14. Ne kényelmesedj el, maradj csinos! Minél nőiesebb egy nő, annál jobban emlékezteted rá a párod, hogy ő egy vérbeli férfi.

15. Legyél jelen! Szánj rá időt és figyelmet, amikor szüksége van rá. Tapasztalatom szerint amikor ezt megtettem érte, ő is megtette értem, amikor szükségem volt rá.

16. Soha ne beszélj más férfiakról. Még akkor sem, ha kitalált karakterről van szó. Még azt se mondd, hogy „Drágám, te sokkal jobb pasi vagy, mint ez a színész”. A férfiak ugyanis eleve ezt gondolják magukról, így ezzel csak összezavarod őket.

17. Éreztesd, hogy szükséged van rá az ágyban is! Add tudtára, hogy ezen a téren is teljes mértékben megbízol benne.

18. Soha ne olvasgass tanácsokat az interneten idegenektől. Ők valószínűleg nem ismernek téged, a kapcsolatodat, és őket követve könnyen követhetsz el hülyeségeket a házasságodban…

19. Adj neki mozgásteret. Olykor mindenkinek szüksége van arra, hogy (újra) megtalálja önmagát. Később hálás lesz érte!

20. Ha a fenti dolgokat megteszed, az nem azt jelenti, hogy neked ne lehetnének hasonló elvárásaid a férjed felé. Mindössze arról van szó, hogy Te tegyél meg mindent a magad részéről, hogy a kapcsolat jó legyen.

21. Add ki magad! Ne félj megosztani vele a félelmeidet, érzéseidet. A férfiak általában tudják, ha valamit titkolunk előlük, és azt is, amikor nem. Nem győzöm hangsúlyozni: ismerjük el a hibáinkat. És kérjünk bocsánatot, ha van miért.

22. Hagyd, hogy a maga módján szeressen! Ne pedig azt várd tőle, hogy úgy tegye, ahogyan te elképzelted a fejedben. Ha ezt a két dolgot összehasonlítgatod, a legszebb pillanatokról maradhatsz le.

23. Ne félj TELJESEN őszintének lenni! Ez idővel hatalmas bizalmat épít, ami minden hosszútávú kapcsolat fontos alapköve.

24. Soha, SOHA ne szidd le nyilvánosan! Éreznie kell, hogy van valaki, aki „védi a hátát”. Ha valamit meg akarsz beszélni azzal kapcsolatban, ahogy viselkedett, vagy amit mondott, tedd négyszemközt! Senki sem szereti, ha mások előtt dorgálják meg. Beszéljétek meg, vonjátok le a tanulságokat, és lépjetek tovább!

25. Találjatok hasonló hobbikat, célokat, és álmokat! Legyen valami, amiben mindketten hisztek! Fejlődjetek együtt, folyamatosan! Nevessetek sokat. Essetek szerelembe újra és újra.

26. Sokszor nem tudunk összekapcsolódni a másikkal, vagy újra csatlakozni a másikhoz, mert létrehozunk a fejünkben és a szívünkben egy képet, ami minket igazol, felmentést ad a hibáink alól. Amíg ez a kép bennünk él, nem tudunk a másik emberhez teljesen kapcsolódni, hiszen a víziónk nem egyezik a valósággal. Kerülj tisztába saját magaddal az erősségeiddel és a hibáiddal együtt, és ne félj a fájdalomtól. Még a legjobb emberek is fájdalmat okoznak olykor, de ez természetes. Senki sem tökéletes.

27. Ne hagyd, hogy a pénzügyi problémák, vagy a keresetetek közötti különbség közétek álljon!

28. Ismerjétek meg és fogadjátok el egymás múltját. A múltunk miatt vagyunk olyanok ma, amilyenek. Ha szükséges, beszéljetek róla, ne tartsatok magatokban semmit.

29. Bocsáss meg! Ne hagyd, hogy régi sérelmek, viták mérgezzék a jeleneteket.

30. Soha ne becsüld le az érintés fontosságát! Néha olyan dolgokat is kifejezhetünk így, amiket szavakkal nem tudnánk.

31. Mindig válaszd a szerelmet. A szerelem cselekvés, nem csak egy érzelem. Ne hagyd ki!

Te melyik tanácsokat fogadod meg a fentiek közül?