A Mercedes bemutatott egy olyan kabriót, amitől minden férfinak leesik az álla!

Egy koncepcióautó a gazdag embernek, art déco stílusban!

A Pebble Beach Concours d’Elegance látogatói általában több időt töltenek azoknak az autóknak a vizslatásával, amiket már nem gyártanak, írja Maxim. De az 5,7 méteres, elektromos meghajtású Vision Mercedes-Maybach 6 tető nélküli verziója, amelyet ezen az amerikai elitautós találkozón lepleztek le, mindenkit magához vonzott.

„A Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet egyszerre az autóipar haute couture-ja (azaz legnemesebb, legmagasabb színvonalú darabja), és a formatervezési stratégiánk tökéletes kivitelezésének példája” – nyilatkozta Gorden Wagener, a Daimler AG vezető tervezője.

A sötétkék színű kabrió bézs színű belsővel készült, melynek felső része vászon, míg alsó része bőr és rózsaarany. A kijelző teljes szélességben végigfut a vezető előtt, a műszerfalon és a kesztyűtartó felett, azaz egy teljes szélességű kijelzősor van az utastérben. Természetesen rengeteg információ kivetíthető a szélvédőre is. A hűtőrács kialakítását egy vékony csíkos férfi öltöny ihlette.

Két különleges bőrönd illeszkedik az elülső csomagtartóba, melyben további helyet alakítottak ki a piknik kiegészítőinek, illetve a kisebb személyes tárgyaknak.

A Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet meghajtásáról négy, összesen majdnem 750 LE (550 kW) teljesítményű villanymotor gondoskodik, amelyekkel kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsíthat az autó 100 km/h-ra, míg a maximális sebességét az elektronika korlátozza 250 km/h-ra.

Az autó padlójába beépített lapos akkumulátorok kapacitása 90 kWh. Amennyiben teljesen fel vannak töltve az akkumulátorok, az autóval megtehető legnagyobb távolság eléri az 500 km-t, amynniben pedig gyorstöltővel töltjük, mindössze 5 perc alatt 100 km-re elég energiát vihetünk át az akkumulátorokba.

A Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet alkotói szerint biztosan nem kerül sorozatgyártásba, de egyes technikai és formabeli megoldásait később még viszontláthatjuk a márka más, jövőbeli modelljein is.

És neked, hogyan tetszik ez az autó?