A szőnyegből szinte bármilyen foltot kitisztíthatunk ezekkel a módszerekkel!

Egy tiszta szőnyeg díszíti a lakást. Mivel elég gyakran előfordul, hogy a szőnyegünk pecsétes vagy piszkos lesz azt gondoljuk, hogy drága tisztítószereket kell vásárolnunk a tisztításához.

Ma bemutatjuk nektek, hogyan készíthettek szőnyegtisztító szereket házilag.

1. Por a szőnyeg felfrissítéséhez

Szükség lesz egy csésze szódabikarbónára és 25 csepp illóolajra amelyet összekeverünk egy tálban vagy egy üvegben ,majd rászórjuk a szőnyegre. Hagyjuk ezután, hogy kifejtse a hatását majd porszívózzunk fel a szokásos módon.

2. Egy kiváló szer a pecsétek eltávolítására

Egyes foltok miatt a szőnyeget teljesen ki kell tisztítanunk azonnal. A most következő száraz tisztítás eltávolítja a foltokat a szőnyegből. Szórjunk a foltra szódabikarbónát, majd hagyjuk állni rajta 1 órát. Keverjünk össze 1/2 kanál szappant ,1/2 kiskanál ecetet, 1 bögre meleg vízzel majd egy rongy vagy egy szivacs segítségével dörzsöljük be ezzel a keverékkel a foltot, addig amíg el nem tűnik, majd töröljük át egy száraz ronggyal a szőnyeget.

3. Egy szer a bútorok okozta nyomok eltüntetésere

Amikor át akarjuk rendezni a szobát akkor a bútorokat is másik helyre tesszük, ilyenkor előfordul, hogy a bútorok nyomot hagynak a szőnyegen. Tegyünk több jégkockát a szőnyegnek arra a részére ahol a bútor okozta folt található és hagyjuk elolvadni. Másnap szárítsuk meg jól a szőnyeget.

4. Egy szer a szőnyeg azon részére ahol sokat van használva

A szőnyeg egyes része jobban ki van használva, mert sűrűbben járunk rajta. Tegyünk egy szórófejes flakonba ecetet és vizet egy az egy arányban, majd permetezzük be a szőnyeget vele. Várjunk ameddig megszárad majd porszívózzunk fel.

5. Egy szer a szőnyeg tisztításhoz

A kereskedelemben kapható tisztítószerek nagyon hatásosak, csak túl sok a kémiai anyag bennük, ezért inkább készítsünk házilag tisztítószert. Tegyünk 1 kanál szódabikarbónát egy edénybe, majd öntsünk rá 1/3 bögre ecetet és töltsük meg az edényt meleg vízzel majd adjunk hozzá még egy kanál mosószert is. Tisztítsuk ki ezzel a keverékkel a szőnyeget.