A szülőket iránti tisztelet sokkal fontosabb, mint gondolnád!

“Az anya és az apa iránt érzett szeretet minden élet alapja!” – mondja Cicero.

A védikus asztrológiát figyelembe véve az apa iránt érzett szeretet szerencsét ajándékoz az adott személynek, fejlődést a személyes és a szociális életben, magabiztosságot. Az anya iránt érzett szeretet pedig nyugalmat és védelmet nyújt.

Ezért is olvashatjuk több könyvben azt, hogy egy gyerek aki nem szereti és nem tiszteli a szüleit, hasonló egy olyan fiatal fához, amelynek nincsenek gyökerei vagy egy olyan folyóhoz hasonlít amelynek nincsenek forrásai.

Az antik görögök szerint: “Amit teszel az anyádért és az apádért azt várhatod el te is a gyerekeidtől.”

A legjobb módja a szülők iránti tiszteletnek az, ha megbocsátunk nekik. Egyik szülő sem tökéletes, sok esetben nem felelnek meg a gyerekek elvárásainak. Akkor is kimutatjuk a szüleink iránt érzett tiszteletet, amikor tanácsot kérünk tálük különböző élethelyzetekben.

Nem szégyen, ha rájuk hallgatunk amikor nehéz döntés előtt állunk, mert ők tapasztaltabbak és jót akarnak nekünk. Egy másik módja a tiszteletnek, az ha tisztelettel beszélünk a szüleinkről, a szülőkről csak szép szavakat mondjunk akkor is, ha élnek és akkor is, ha már eltávoztak.

Mit jelent még a tisztelet?

A tisztelet legmagasabb szintje az amikor elfogadunk valakit olyannak amilyen. Szeretnünk kell a szüleinket és hálásnak kell lennünk azért, hogy életet adtak nekünk és mindent megadtak amit csak tudtak.