A terapeuta kutya nagyon lesújtott lett, amikor egy napon a gyerekek közül senki sem jött el, hogy mesét olvasson neki

Ennek, a Sting névre keresztelt öreg kutyának a története egyszerű, de mégis nagyon megható. Elolvasva az körvonalazódik, hogy modern világunkban nem csak az embereket éri befolyás, hanem más élőlényeket is. Sting egy terapeuta kutya. Feladata az, hogy segítsen a gyermekeknek az írás-olvasásban. Mindazonáltal a Bidista szerkesztősége is tisztában van azzal, hogy erre, sajnos, manapság egyre kevesebb igény van. Ezért aztán egy napon megtörtént az, amitől szegény kutya régóta félt: senki nem jött el a foglalkozásra.

Sting már elmúlt tíz éves, teste már nem fiatal, de lélekben nagyon erős, ragaszkodó kutya, amelyik mindig törekszik a feladat maximális végrehajtására. Terapeuta kutyaként részt vesz az iskoláskorúnál fiatalabb gyermekek olvasása közben, hiszen a gyermekek kutya jelenlétében olvasnak, ami érzékenyen reagál a hangokra, így a gyermekek felszabadultabbak lesznek. A gyermekek a könyvtárba mennek, ahol, meséket, vagy más egyszerű könyveket a szótagolva olvasnak, amit Sting hallgat és „kommentál”. Egyszerű, de fontos munka. Volt…

A Sting-gel együtt dolgozó John Muellner könyvtáros számára nem volt váratlan, hogy a február mindig is stagnáló hónap az üzleti életben. És bár egyszer történt meg, de a kutya szemszögéből mégis rettenetes a dolog történt: a könyvtárba nem jött egy gyermek sem. A kutya így munka nélkül maradt és rettentően szomorúnak látszott. De mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

A gyermekeket már régóta nem érdeklik igazán a papíralapú könyveik, ez egy igencsak avítt dolog a digitális technika korában. Ezt persze csak Sting nem értette. Azonban Muellner úgy döntött, hogy segítséget kér az interneten!

A Sting kutya története, aki szomorú, mert senki nem jön hozzá felolvasni, több ezer emberhez jutott el a világhálón. Voltak olyanok, akik önként jelentkeztek, és kifejezetten csak ezért képesek voltak az ország másik végéről odarepülni. És, természetesen, a szülők is érdeklődtek, akik egyáltalán nem is sejtették, hogy egy kutya dolgozik a szomszédban. Most Sting egy helyi híresség, és néhány hónapra előre lefoglalt időpontjai vannak!