Osszátok kérlek! A 14 éves Áron leukémiás és családja segítségre szorul!

Torokgyulladásnak hitték, leukémiás a 14 éves debreceni focista

Fotó: dvsc.hu

Leukémiában szenved az előző szezonban a DLA U14-es csapatát erősítő kisfiú – adta hírül az NB I-es DVSC honlapja.

A Debreceni Vasutas Sport Klub (DVSC) weboldalán számolt be Vietorisz Áron betegségéről, aki az előző szezonban a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es korosztályának játékosa volt. A kisfiúnál karácsony után egy nappal leukémiát diagnosztizáltak, családja pedig a nyilvánosság segítségét kéri a kezelés finanszírozásához.

Fotó: dvsc.hu

Áron édesapjának beszámolója szerint december elején vírusos torokgyulladást kapott el a fiú, majd mivel a láza nem akart múlni, vérvételre vitték.

Ott kiderült, hogy alacsony a fehérvérsejtszáma. Ezután kerültünk a hematológiára, ahol vírusfertőzésre gyanakodtak, sűrű kontroll alatt tartották. Állapota nem javult, emiatt csontvelő-biopsziát végeztek december 21-én, ekkor az orvos már sejtette, hogy súlyosabb a probléma. December 27-én megismételték a mintavételt, és sajnos egyértelművé vált, hogy Áron leukémiás, a betegség ALL fajtája alakult ki nála. Aznap el is kezdték kezelni, és azóta is kemoterápián van

– fogalmazott levelében az édesapa.

A fiú egy négytagú családban él, egy debreceni albérletben egy kicsi panellakásban. Édesapja folyamatosan fiával van, így valószínűleg nem tudja majd megtartani munkáját, ezért is van hatalmas szükség a segítségre. Áronék egy kis panellakásban élnek, ahol jelenleg édesapja gondozza reggeltől estig a gyermeket. Viszont a 14 éves fiú számára szükséges steril szoba létrehozása jelentős befektetéssel jár.

Gyógyulj meg, Áron!

Közzétette: DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) – 2019. január 25., péntek

A DVSC-vel évek óta szoros kapcsolatot ápoló, a csapat által rendszeresen támogatott Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül lehet segíteni Áron családjának.

Számlaszám: 11993001-02325172-10000001

Nagyon fontos, hogy a közleményben fel kell tüntetni: Áron

Az így – Áron megjegyzéssel beérkező – adományokat az alapítvány 100 százalékban továbbítja a család részére a kisfiú minél jobb ellátása érdekében. – írja a remenyalapitvany.hu.

Fotó: dvsc.hu

Minél hamarabbi gyógyulást kívánunk!