A te orchideád sem virágzik? Erre van szüksége ahhoz, hogy virágozzon!

Az orchidea az egyik legszebb és legérzékenyebb virág, amit másként kell gondozni mint a többi virágot. Rengetegen panaszkodnak, hogy nem virágzik az orchidea, pedig melegben tartják és rendszeresen locsolják. Most eláruljuk, mire van szüksége az orchideának ahhoz, hogy akár többször is kivirágozzon.

Tápanyag

Az orchideának is szüksége van tápanyagokra. Már kapható kifejezetten orchideának kifejlesztett tápanyag, amit a csomagoláson lévő leírás szerint kell adagolni.

Fény

A túl sok is árt, de a túl kevés sem jó. Az orchidea sokszor azért nem virágzik, mert nem kap elég fényt. Az orchidea szereti a természetes fényt, de az nem tesz neki jót, ha egész nap a tűző napon van.

Hőmérséklet

Az orchideák nem szeretik a hideget. Azonban ha este egy hűvösebb helyre tesszük, ahol 5-10 fokkal hűvösebb van, mint ami napközben a lakásban volt, hamarabb újravirágzik. Néhány éjszakára tegyük a lakás hűsebb helységébe, majd nappal tegyük vissza az ablakba.

Cserép

Amikor az orchidea elvirágzott, érdemes átültetni egy másik cserépbe, de vigyázzunk, nehogy megsértsük a gyökereit. A nagyobb cserép és a friss föld remek hatással van rá.

Locsolás

Az orchideát nem kell a megszokott módon locsolni. Egy tálba töltsünk langyos vizet és tegyük bele a cserepét, hagyjuk benne 5 percig, majd hagyjuk lecsöpögni. Az orchideát reggel kell locsolni!