A zsíros, lelapuló haj nem okoz több problémát, ha ezt kipróbálod!

A zsíros, lelapuló haj sokak rémálma. Hajmosás után rövid idővel zsírossá válik a haj, majd lelapul, így formázni sem lehet. A kutatók azonban nem ajánlják, hogy naponta hajat mossunk, mert ezzel roncsolhatjuk a hajat, de akkor mit tegyünk?

A zsíros haj kezelése:

  • 2 dl meleg vízhez adjunk 3 evőkanál almaecetet és ezzel öntsük le a hajunkat, figyeljünk rá, hogy a fejbőrünkre is jusson, hagyjuk rajta 15 percen át és mossunk alaposan hajat.
  • A hajmosáshoz szükséges sampon mennyiséget tegyük a tenyerünkbe és adjunk hozzá 3 csepp rozmaring olajat, ezzel alaposan mossuk meg a hajunkat.
  • Egy evőkanál szárított rozmaringra öntsünk 2 dl forró vizet és hagyjuk állni 10 percen át, ezután szűrjük le. Hosszú haj esetén, dupla mennyiséget is készíthetünk. Mossuk meg a hajunkat, majd öblítsük le a sampont és öntsük le a rozmaringos főzettel. Minden hajmosás után alkalmazzuk ezt az öblítést.
  • Az öblítést követően: egy citrom levét facsarjuk ki és adjunk hozzá egy kevés langyos vizet, masszírozzuk a fejbőrünkbe és hagyjuk állni 10 percen át, majd öblítsük le tiszta vízzel. A citrom eltávolítja a fejbőrön lévő zsírréteget, így a haj nem válik olyan hamar zsírossá és nem lapul le.
  • Nagyon könnyen zsírosodó haj esetén, készítsünk csalánfőzetet: 2 evőkanál szárított csalánra öntsünk 2 dl forró vizet és hagyjuk állni 10 percen át, ezt követően szűrjük le, majd adjunk hozzá 2 evőkanál almaecetet. Hajmosás után öblítsük le a csalánfőzettel a hajunkat, majd újra öblítsük le, tiszta langyos vízzel.

A könnyen zsírosodó hajat nem szabad forró vízzel mosni és öblíteni, ez ugyanis fokozza a faggyútermelést. Kellemesen langyos vizet használjunk, így hajunk tovább megőrzi frissességét. A fenti praktikák alkalmazásával könnyedén megszabadulhatunk a zsíros hajtól! Amikor a hajunk már kevésbé zsírosodik, akkor is érdemes időnként megismételnünk ezeket a hajkezeléseket, hogy szinten tartsuk a hajunk állapotát és ragyogó, fényes hajkoronánk legyen!