Ausztrália, a meseország! Vagy a rémmesék országa? (20 fényképpel)

Üdvözöljük Ausztráliában, a vicces kenguruk, a vad dingók és az ember több ezer kisebb-nagyobb barátainak országából, ahonnan egy átlagember azonnal távozni szeretne, lehetőleg vissza se nézve! Igaz, az ausztrálok maguk sem futnak el. Igaz, hogy a Föld ellentétes oldalán élnek…

Ah, az ausztráliai strandok! Meleg szellő, finom, fehér homok… AAAAA! És persze a természet által két fejjel megáldott elektromos ráják! Amik így néznek ki:

És itt vannak a tőrfarkú rákok. Néha tömegesen másznak a partra, vagy azért, hogy békésen napozzanak, akár azért, hogy még békésebben üdvözöljenek bárkit egy barátságos, de mindenekelőtt halálosan mérgező farokcsapással.

Ugyancsak ezen a kontinensen él a Phyllodes imperialis lepke, illetve annak hernyója, ami inkább hasonlít egy számítógépes játék szörnyéhez. Legalább könnyebben érezhetjük otthon magunkat, ha meglátjuk…

Az ausztrál pókok nagyon szorgalmasak. Néhány nap alatt képesek arra, hogy az egész gazdaságot pókhálós réteggel borítsák be, amely olyan vastag, mint egy paplan. Ha ide elküldenénk hanyag alkalmazottunkat átnevelésre akár csak egy napra is, sírva könyörögne egy órán belül, hadd mehessen haza, őszintén ígérve, hogy ezután teljesíti a normát. Kétszeresen is!

Milyen megható, amikor a nagy eső után, átugorván a pocsolyákon, találkozol egy gondoskodó anyával, amelyik feléd veszi az irányt! Végül is, legalábbis több ezer apróság életéről van szó!

Ausztráliában, mint mindenhol a világon, a legfélelmetesebb az, ami láthatatlan (és talán ez az egyetlen dolog, ami a világ többi részéhez teszi hasonlatossá a kontinensnyi országot). Például ez az információs tábla arra figyelmezteti az állampolgárokat, hogy ha a víz hőmérséklete meghaladja a 24 Celsius fokot, akkor a halálos agyhártyagyulladás kórokozói el fognak szaporodni benne.

Annak érdekében, hogy ne kapjuk el, a tábla óvatosan felhívja a figyelmünket, hogy ne merítsük fejünket a víz alá, kerüljük a víz orrba jutását… de még jobb, ha ilyenkor egyáltalán nem úszkálunk.

 

Ausztráliában az időjárás csodás! Egészen addig, amíg egy galambtojás méretű jégeső el nem rontja…

A helyi medúzák gyorsan nőnek és jól szaporodnak. Így ez a zselészerű, személygépkocsi méretű valami a tengerparton sétálva mindennapos jelenségnek számít az ausztrál tengerparton.

Piszkos a kabátod? Nem számít, a legyek gyorsan megesznek mindent!

Ez a két nagy üveg tele van vérszívó parazitákkal, melyek mindössze két nap alatt szaporodtak el ennyire.

Az ausztrál konditermek korántsem olyan jól felszereltek, mint ahogy azt gondolnánk. De sebaj! Végtére is, a súlyzó helyett egyszerűen használhatsz egy libát is!

Néha előfordul, hogy ezek az aranyos rovarok fészket építenek maguknak valami nyugodt helyen.

Neked sem tetszenek a hatalmas medúzák? Nos, Ausztrália kínálatában találsz valami kisebbet és szebbet is! Sok esetben a parton sétálva szó szerint belebotolhatsz a telepes medúzák tömegébe, melyek kedvenc helye az általad is kedvelt strand.

Miért nem golfozunk egy kellemes, nyugodt helyen?

Vagy inkább menjünk le fürödni a standra? Végtére is csalogató az időjárás. És nem csak az időjárás…

Jó, hogy van valaki, aki figyel arra, nehogy a harcsák túlszaporodjanak!

A termőföldek védelmezője.

Úgy tűnik, hogy a hernyók, amelyek ezt a bokrot választották, nem igazán szeretik, ha beavatkoznak a magánéletükbe.

Ne feledkezzünk meg a lábunk elé nézni! Hiszen mindenütt meglepetések várnak.

Egyébként pedig, üdvözöljük Ausztráliában!