Az „Elfújta a szél” című film színésznője 101 éves, és a korához képest még mindig gyönyörű!

Vannak jó filmek, vannak rossz filmek és vannak a legendás filmek. Az ilyen filmek sohasem vesztik el az aktualitásukat, mert nem függnek a helytől és az időtől, „Az elfújta a szél” is egy ilyen alkotás. A stáblistán sok híres színész szerepelt.

A színeszek közül már csak Olivia de Havilland van az élők sorában. A legendás filmben ő alakította Melanie Hamiltont. 2017. július 1-jén ünnepelte a 101. születésnapját. A legendás színésznő Tokióban, egy angol arisztokrata családban született. Több mint 60 évig élt Párizsban.

Olyan filmjei mint, a „Robin Hood Kalandjai”, a „Kisiklott élet” és  „Az örökösnő” már régóta filmklasszikusok, a színésznő ezen filmek közül kettőben „Oszkár díjat” is kapott.

Ezen kívül kétszer elnyerte a Golden Globe-t, és a híres Velencei Filmfesztiválon is díjat nyert. A színésznőt a képernyőn 1988-ban a „A nő, akit szeretett” című filmben láthattuk utoljára.

Olivia de Havilland egészen másképp emlékszik vissza az „álomgyárra”. Hollywood mára már elveszítette a művészeti értékét, most már futószalagon gyártja a filmeket.

A színésznő a hosszú és nehéz életében végig képes volt megőrizni a méltóságát. Pedig, mind a férjét, mind a fiát elveszítette. Húga – a szintén tehetséges színésznő, Joan Fontaine – 3 évvel ezelőtt szintén eltávozott.

A testvérek rivalizálása egy regény alapja is lehetne. A rivalizálást inkább Joan erőltette, Olivia igazi hölgyhöz méltóan, egyáltalán nem reagált a húgának támadásaira.

Olivia 70 éves koráig filmezett, és immár 30 éve a kamerák nélküli csendes életet él. Ennek ellenére még mindig ismert.

101. születésnapján azt a hírt kapta, hogy Nagy-Britannia királynője a lovagi rang női megfelelőjének számító, a „Dame” előnév viselésére feljogosító kitüntetésben részesítette. Ez a második legmagasabb rang, amit a brit birodalom lovagrendjében el lehet elérni.

A színésznő maga is elmondta, hogy ez örömmel tölti el és nagyon büszke erre a kitüntetésre. Ezáltal ő lett a legidősebb lovagi rang viselője, mert a birodalom történetében ezelőtt még soha senkinek sem adományozták ezt a kitüntetést ilyen tiszteletre méltó életkorban.

Egy csodálatra méltó legendás hölgy. Jó egészséget és hosszú életet kívánunk neki!