Az utcai lámpa fényénél írt leckét a kisfiú, mert a szülei nem tudják fizetni az áramot

Fotó: Municipalidad Distrital de Moche

A biztonsági kamerák rögzítették a 12 éves fiút Peru Moche nevű városában, amint a járdán írja a házi feladatát egy utcai lámpa alatt. Sajnálatos módon a családja nem tudja fizetni a villanyszámlát. A felvétel futótűzként söpört végig az interneten.

A helyi rendőrök lettek először figyelmesek a Víctor Martín Angulo Córdoba nevű fiúra, amikor a biztonsági kamerák képeit ellenőrizték. Először furcsának, sőt, gyanúsnak találták, hogy egy fiatal fiú egyedül ücsörög a járdán este. A kép nagyítása után jöttek rá arra, mi zajlik valójában: Víctor ír-olvas, jegyzetel a lámpa fénye alatt.

Fotó: Municipalidad Distrital de Moche

A szorgalmas tanulóról készült felvételeket ezután a helyi rendőrörs nyilvánosságra hozta a Facebookon, amit azóta több mint 5 milliószor néztek meg!

Az egyszerre szívmelengető és szomorú történet nem maradt folytatás nélkül, egy helyi újság ugyanis megszervezett egy találkozót a fiú édesanyával, hogy kiderítsék, miért ilyen furcsa körülmények között tanul gyermeke. Ekkor derült ki, hogy a család rendkívül szerény körülmények között él, egész egyszerűen nincs pénzük az áramra. Esténként gyertyával világítanak, azonban Victor sokszor nem tudott végezni tanulnivalóival napnyugtáig, a gyertyafényből pedig egyre inkább elege lett.

„Egy nap a fiam azt mondta:

Anya, ha folytatom a tanulást gyertyafény mellett, megőrülök. Inkább kimegyek a szabadba, és ott fejezem be a leckémet.”

– mesélte a fiú édesanyja, aki hozzátette, fia sokat segít neki a házimunkában és az állatok gondozásában is, azonban a hatodik osztály kiemelten fontos, ezért az egyébként is szorgalmas srác ebben a tanévben még keményebben tanul.

Miután a fiú története komoly publicitást kapott, a város polgármestere meglátogatta őt otthonában, ahol megdicsérte, majd megígérte, hogy személyes vagyonából fogja fizetni az áramot a család számára, hogy többé ne kelljen este elmennie otthonról, ha be akarja fejezni a leckéjét.

„Remélem, hogy segítenek nekem, és otthon is rendesen tudok majd leckét írni. Szeretnék segíteni a családomnak. Rendőr szeretnék lenni, véget akarok vetni a korrupciónak.”

– mesélte terveiről Víctor.

Moche városában nem a fiú családja az egyetlen, aki nem tudja fizetni az áramot. Becslések szerint a város lakásainak 5 százalékában nincs áram.