Kézből eteti anyja a 13 éves kisfiút, aki nem hajlandó abbahagyni a videojátékozást

A Fülöp-szigeteki internetezők körében újra fellángolt a videojáték függőséggel kapcsolatos vita, miután egy elképesztő videó kezdett terjedni az interneten. Egy édesanya „meglátogatta” az internetkávézóban 13 éves kisfiát, hogy megetesse. A fiú ekkor már 48 órája játszott egyhuzamban, és egy ebédszünetnyi időre sem volt hajlandó felfüggeszteni a játékot.

A 37 éves anyuka két éve vette észre, hogy valami nem stimmel Carlito nevű fiával, aki már akkor rendszeresen késő estig ült a házukhoz közeli internetkávézóban. A dolgok az idő előrehaladtával csak rosszabbodtak: A 13 éves srác most már ott tart, hogy gyakorlatilag élete minden pillanatát a Rules of Survival nevű számítógépes játék előtt ülve tölti – írja a odditycentral.com.

„Szegény fiam..itt van, egyél szépen…” bátorította fiát a kétségbeesett anya. „Annyi pénz van nálad, hogy holnap estig itt ülhetsz…Te jó ég, annyira sajnálom a gyerekemet…annyira irritáló.” – sopánkodott az édesanya.

Az anya a sok pénz alatt minden bizonnyal a Carlito előtt elhelyezett érmehalmot értette, jó eséllyel ez fedezi az internetkávézóban tartózkodást a fiú számára. Nem tudni, hogy a szülőktől van-e a pénz, vagy a kamasz szerezte-e valahonnan, mindenesetre mikor az anyja megpróbálja elvenni az érméket, Carlito izgatottá válik, és addig fogja anyja kezét, míg az vissza nem teszi őket az asztalra.

A 3 perces, túlzás nélkül elképesztőnek minősíthető videóban a főszereplő szinte tudomást sem vesz anyjáról. Egy alkalommal sem néz rá, szemeit végig a monitoron tartja, miközben majszolja a szájába adott falatokat.

A videó természetesen nem maradt heves reackiók nélkül. Néhányan megsajnálták az édesanyát, de a legtöbben – érthető módon – éppen őt hibáztatták. Tömegek értetlenkednek azzal kapcsolatban, hogy hogyan hagyhatta a nő, hogy idáig fajuljon a gyermek függősége, főleg, ha már évekkel ezelőtt észlelte a figyelmeztető jeleket? Akadtak olyanok is, akik azt kérdezték, vajon miért nem rángatta haza a fiút a nő?

A reakciókat az édesanya nem hagyta szó nélkül. Egy posztban kifejtette, hogy ő és férje a probléma észlelésétől kezdve nagyon szigorú módszerrel (gyakorlatilag teljes tiltással) próbálták meg megoldani a problémát. A nő elmondása szerint azonban ez a megközelítés kudarcot vallott, ahogy ő fogalmazott, fia – sok más kamaszhoz hasonlóan – „megtalálta a módját”, hogy hogyan kerülje meg a szabályokat, ezért most máshogyan próbálják meg orvosolni az idő közben ijesztően súlyosra duzzadt problémát.

„Valami mást kell kitalálnom, semmire sem mentem azzal, hogy megpróbáltam eltiltani az online játékoktól. De bármi is történik, én vagyok az anyja, szeretem őt, és gondoskodni fogok róla.”

A kétségbeesett szülők kivették Carlitot az iskolából, mert a srác rendszeresen lógott, hogy játszhasson. Most minden erejükkel azon vannak, hogy segítsék fiúk gyógyulását, hogy élete visszazökkenjen a normális kerékvágásba. Elismerték, hogy ez nem lesz könnyű, és az interneten kértek segítségét.