Bizsu és gyémánt: mikor és melyiket érdemes viselni?

Napjainkban a nők – a folyton változó divat világában – nemesfémekkel és drágakövekkel nem képesek követni a napi trendeket, de nem is biztos, hogy kell. Ami ma divat, az holnap már nem lehet felvenni, mert elavult. Éppen ezért nem érdemes nagyobb összeget rászánni az ékszervásárlásra, ha csak a divat miatt tesszük. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mikor és milyen ékszert érdemes viselni. Kitérünk arra, hogy melyik üzlet foglalkozik gyémánt gyűrűk forgalmazásával.

Drágakövek akkor és most

Évszázadokkal ezelőtt, ha egy nőnek ékszere volt, az biztos, hogy csak drágakő és nemesfém lehetett. Akkoriban még nem készítettek másból ékszert, hiszen csak a gazdagabb társadalmi réteg engedhette meg magának. Ezek a gazdagságot hivatottak bemutatni. 

Napjainkban persze más a helyzet, hiszen a gyémánt és az arany csillagászati áron érhetőek el, viszont a nők szinte minden nap viselnek valamilyen ékszert. Így az aranyat és a drágaköveket helyettesíteni kellett valami mással, ami megfizethető, így jött létre a bizsu, ami mindenki számára elérhető.

Bizsuk

Manapság, amikor egy nő biztos, hogy kap és visel is ékszert, azok a különleges események, mint a keresztelő, a ballagás vagy az esküvő, diplomaosztó. Ezekre az rendezvényekre viszont inkább arany ékszert szoktak ajándékba adni. 

A bizsuk a megfizethető kategóriát képviselik, nagyon sokféle anyagból, változatos színekben lehet hozzájutni, képesek feldobni egy kicsit a monoton mindennapokat. A bizsu tökéletesen megfelel a mindennapi munkához. Egyáltalán nem tűnik már igénytelennek, hiszen némelyik bizsu ára is igen borsos, főleg ha divatos márkáról van szó. Ugyanakkor még mindig jobban megfizethető, mint az arany vagy a gyémánt ékszer. Ettől függetlenül azért valljuk csak be, utóbbi kettő még mindig sokkal elegánsabb és mutatósabb. 

Viselési szabályok 

Sok kérdést felvet, hogy milyen eseményen, milyen ékszert illik viselni. Ezt azonban a protokoll szabályozza, ami általában csak a diplomácia és az üzleti élet területén érvényesül. Nem mindegy, hogy milyen eseményről van tehát szó.

Általánosságban elmondható, hogy az etikett szerint 4-5 db ékszernél többet soha ne viseljünk, de ebbe minden beletartozik a jegygyűrű és a fülbevalók is.

Hétköznapokon lehet válogatni a mókás, egyedi, trendi kiegészítők között, de itt is csak az öltözéknek megfelelően. Nyilván a hivatalos formális eseményeken a legjobb formáját szeretné hozni mindenki, ilyenkor a legjobb ékszereket szoktuk felvenni. Nem számít, hogy eredeti-e vagy bizsu, ha az képes javítani a megjelenést.

Amennyiben van hangsúlyos ékszerünk, akkor mindenképpen érdemes azt felvenni, amelyik kicsit kihangsúlyozza az öltözéket, figyelembe véve a jó ízlés határait. A kiegészítő ékszereket nyilván a stílus is és az élethelyzet is befolyásolja, de azt el lehet mondani, hogy nem szerencsés az eredeti ékszert és a bizsut keverve viselni.

Gyémántok beszerzése

Amennyiben valamilyen különleges alkalomra szeretnénk valakit egyedi ékszerrel meglepni, akkor a Brillancy webáruházában biztosan találunk tetszetős darabot. Ilyen lehet például egy gyémánt gyűrű, egy eljegyzési gyűrű vagy éppen egy karika gyűrű egyaránt. Ezek esetében amúgy is igen fontos a minőség és az elegancia. 

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a saját stílusnak megfelelő ékszerekből hétköznapokon inkább a bizsu vagy az egyszerűbb nemesfémek, míg a hivatalos eseményeken az egyedi bizsu és bármilyen nemesfém vagy drágakő viselhető. A gyémánt gyűrűk forgalmazásával foglalkozó webáruházakban szerencsére szinte bármit szerezhetünk.