Budapesti állatkert légifelvételen – Nagyon klassz…., szívből ajánlom barangolásra, nézegetésre!

Elkészült a világ legnagyobb terepi felbontású légifelvétel-mozaikja, a „Zoomy”, amely már az interneten is megtekinthető. A GoogleMaps-en elérhető légifelvételhez képest huszonhétszer nagyobb, 1,8 cm terepi felbontásban (1:220 méretaránnyal) szemlélhetjük a Budapesti Állat- és Növénykertet. A projekt élvonalbeli magyar fejlesztés eredménye.

A készítők azt remélik, hogy a honlap látogatottsága világszerte (még jobban) emelni fogja Budapest és az Állatkert népszerűségét. A kiemelkedő részletességű felvétel egyesíti a részletgazdag fénykép, és a térképek előnyös tulajdonságait, ráadásul olyan perspektívából mutatja meg az állatkert lakóit, ahogyan ez idáig elképzelhetetlen lett volna. Mindehhez arra volt szükség, hogy két magyar fejlesztőcsoport egymástól függetlenül áttörést érjen el a légifelvétel-térképezés és a számítástechnikai adatmegjelenítés területén.

Az állatkert végtelenül izgalmas élményekkel várja a látogatókat, akik átlagosan 3-4 órát töltenek ott el. Többségük a látnivalóknak csupán töredékével találkozik. A virtuális séta elősegíti a terület szisztematikus bejárását, tervezett megtekintését.

A légi fotót megtekintheti, ha ide kattint:
      http://zoomy.zoobudapest.com/

Ha az alsó sorban lévő bármelyik állatra kattint, bejut a ketrechez   és adatlapot láthat a kiválasztott állatról. A BEJÁRAT-ra kattintva, az állatkert „normál” honlapjára jut.