Egy búvártól kért segítséget a bajba került delfin Hawaii

Szívmelengető történetet osztott meg egy búvár, akitől egy delfin kért segítséget.

A delfinekről régóta ismeretes, hogy szuperintelligens emlősök. Keller Laross búvár Hawaiin épp az óceánt kutatta, amikor hirtelen egy sérült delfin közeledett felé. Az állat uszonyába fúródott egy horog, amitől képtelen volt megszabadulni. A búvárnak sikerült óvatosan eltávolítania a horgot, ám ekkor észrevette, hogy a damil szorosan rátekeredett a delfin uszonyára. Egy olló segítségével a damiltól is megszabadította a bajba jutott delfint. Az állat végig nyugodtan és türelmesen viselkedett. Felmérte, hogy segítségre van szüksége, és a bizalmába fogadta Laross-t. Mielőtt továbbúszott volna, olyan arcot vágott, mintha mosolyogna.

Ez a történet megmutatja az igazi, önzetlen segélynyújtás erejét és fontosságát, azt, hogy a legnagyobb dolog olyanokon segíteni, akik nem tudnak cserébe semmit adni. Ez az egyik legnemesebb dolog a világon. Mint ahogy ez az eset is bizonyítja, az sem lehet akadály, ha nem beszélünk egy nyelvet, vagy teljesen más fajba tartozunk.

A delfin intelligenciáját, bizalmát, és segítségkérését siker koronázta. Egy ember által kerülhetett bajba, és egy ember volt az is, aki megmentette.