Egy egykori tengerészgyalogos döntötte meg a planking Guinness rekordját

Világrekordot állított fel George Hood, az amerikai férfi 8 és negyed órán keresztül plankingelt, vagyis tartotta magát alkartámaszban. Hood már nem az ifjú titánok táborát erősíti, hiszen 62 éves, fizikumát azonban sok huszonéves is megirigyelné.

Az Illinois államból származó férfi tengerészgyalogosként szolgált korábban, visszavonulása óta pedig személyi edzőként dolgozik. A planking nem áll tőle távol, hiszen egyszer már ő volt a világcsúcstartó, ám 2016-ban letaszították a trónról. Most azonban ismét a csúcsra ért, majdnem negyed órával megdöntve az eddigi Guinness-rekordot.

Hood elmondta, hogy mindent a csúcsdöntésnek rendelt alá az utóbbi hónapokban, naponta 7 (!) órát edzett, emellett minden áldott nap megcsinált 1500 felülést is. A planking -főleg hosszútávon- elképesztő erőfeszítésbe kerül, és számtalan izmot igénybe vesz. Az új rekorder szerint azonban nem csak a testre, hanem a mentális egészségre is jó hatással van, valamint kitartásra és céltudatosságra nevel.

A férfi bejelentette, hogy felhagy a Guinness rekordkísérletekkel, ám így is jó esély van arra, hogy még sokáig ő lesz a csúcstartó, hiszen mostani teljesítménye már-már emberfeletti volt!

A Facebookra feltöltöttek egy összefoglalót a rekorddöntésről, amit már közel 1 millióan láttak. Nézd meg Te is!