Egy kutatás szerint az egyedülálló nők boldogabb idős korra számíthatnak, mint a házas hölgyek!

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy egy özvegyen maradt nő, sokkal egészségesebb lehet mint egy párkapcsolatban élő.

Sokkal kevesebb stressz éri és ez jó hatással van a szervezetre. A Padovai egyetem pszichológusa Caterina Trevisan azt nyilatkozta, hogy egy feleség jelenléte nagyon kedvező hatással van az idős férfiakra, mert vezeti a háztartást, vigyáz a férje egészségére. Eközben a feleség sokkal több stressznek van kitéve és úgy érzi, hogy az ő jelenléte a házasságban sok idegességgel jár.

Figyelembe véve azt a tényezőt, hogy a nők hosszabb életűek mint a férfiak, több feleség is attól a tudattól szenved, hogy az egész életét arra kell szánja, hogy a férjéről gondoskodjon. (Caterina Trevisan)

Egy másik tanulmány azt bizonyítja, hogy a fiatal nők életében a férjek sokkal több stresszt idéznek elő és sokkal több törődést igényelnek mint a gyerekek.

Bizonyított tény, hogy több nő számára a házasság legalább annyi erőt és időt igényel mintha gyesen lenne az újszülött gyermekével. Egy anya stresszel a legtöbbet a családban, ha pontozni kellene akkor a 10 pontból 8,5 pontot kapna.

Azoknak a nőknek akik részt vettek ezen a kutatáson több mint 46 százaléka azt nyilatkozta, hogy a saját férjük sokkal több problémát okoz nekik mint egy kisgyerek.

A felmérés eredménye

– a nők 75 százaléka azt állítja, hogy a gyereknevelés legnagyobb része az ő feladatuk
– a fiatal anyák 20 százaléka azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb stresszt az okozza, hogy nem kapnak segítséget a férjüktől
– a résztvevők közül szinte minden nő azt mondta, hogy legtöbb esetben azért stresszesek, mert nincs idejük a házimunkák elvégzése miatt

A Padovai egyetem tudósai azt is felfedezték, hogy amikor a feleség meghal akkor a férj egészsége romlani kezd, amikor pedig a férj hal meg, a feleség egészsége javulni kezd és könnyebben ellenáll a stressznek is. A kutatók szerint ez annak köszönhető, hogy a férfiak sokkal többet számítanak a feleségükre, összehasonlításként a nőkkel, akik nem számíthatnak a férjükre.

A házasságban élő nők azt a tanácsot kapták, hogy mindig emlékezzenek arra, hogy a férjükkel egyenlő partnerek kell legyenek, ezért a nők is kell időt szakítsanak magukra, nem csak a férjükre.