Egy német doktor szerint betegségeink traumatikus élmények következményei

Dr. Ryke Geerd Hamernek, az ún. Hamer módszer kifejlesztőjének alapállítása az, hogy a betegségek, kiváltképp a daganatos megbetegedések pszichológiai hatások miatt alakulnak ki. Meglátása szerint a beteg állapot affajta válasz egy múltbéli traumára.

Az orvos szerint bizonyos esetekben vírusok és baktériumok is hatásosak lehetnek egy szorongásos beteg kezelésében. A doktor módszerének sok követője van, akik megtagadják a rák kemoterápiával való kezelését azzal az indokkal, hogy az blokkolja az agyat. Sőt, olykor a fájdalomcsillapítókat is visszautasítják a módszer követői. A Hamer módszer szerint a daganatos megbetegedések kezelésének legjobb módja a pszichoterápia és bizonyos homeopátiás gyógyszerek szedése.

Az orvos saját tapasztalataiból dolgozta ki módszerét. Fia életét vesztette, miután egy véletlenül elsülő vadászpuska halálosan megsebezte. A férfi szerint ez a szörnyű baleset volt a kiváltó oka annak a daganatnak, melybe felesége halt bele, illetve annak a ráknak, amelytől 1978-ban ő maga is szenvedett.

A tapasztalataira alapozva az orvos 5 „új biológiai törvényt” jegyzett le:

1. Az első pont a lelki traumára vonatkozik, amely egyszerre három helyen is érezteti hatását: a lélekben, az agyban, és a testben, ahol végül a betegség kialakul.

2. A második pont a betegség két fázisáról szól. Az aktív fázis a trauma megoldása előtti szakasz, a második pedig a gyógyulási fázis.

3. A harmadik pont az áttétet jelöli, főleg a másodlagos és harmadlagos rák esetében, amely a módszer szerint nem a beteg sejtek vándorlása miatt jönnek létre, hanem egy újabb pszichés konfliktusnak köszönhetően. Például a súlyos betegség miatt az emberen eluralkodó halálfélelem is egy új pszichés konfliktus a doktor szerint.

4. A negyedik pont leszögezi, hogy az agy, amely ellenőrzi a betegség minden szakaszát, segíthető bizonyos vírusokkal és baktériumokkal.

5. Az ötödik pont pedig felfedi, hogy az általunk ismert betegségek valójában nem léteznek, mindegyik egy nagy kozmikus rend miatt jelenik meg csupán.

Kétségtelen, hogy Dr.Hamer nézeteivel rengetegen vitatkoznak. Aki szeretne mélyebben elmélyedni a témában, annak ajánljuk a lenti videót, melyben a német férfi hosszabban is kifejti módszerének lényegét.

Források:
Ki az a Hamer doktor? | Orvostudomány
Új Germán Medicina, régi trükkök – Szkeptikus blog
Elhunyt a Germán Gyógytudomány atyja: Dr. Hamer – HarmoNet
Soma Mamagésa: Hameri szemlélet a rákgyógyításban | NLCafé