Egy ügyeskezű asszony ilyen gyönyörű kézműves termékeket készített atlasz szalagból. Ezt egészen biztosan én is kipróbálom!

Talán a virágokat tartja minden ember a legszemetgyönyörködtetőbbnek az összes növény közül. Nem meglepő, hogy a női szépséget is sokszor virág formában ábrázolják. Mi sajnos nem tudjuk az év minden időszakában élvezni a virágok nyújtotta szépséget, viszont könnyedén csinálhatunk saját magunk virágokat!

Most a Bidista.com jóvoltából te is megtudhatod, hogyan csinálhatsz te is könnyedén ilyen szép virágokat az év minden szakában. Csak legyen jó hangulatod, és már kezdődhet is a szépséges virágok elkészítése.

Virágok készítése atlasz szalagból

Amire szükséged lesz:

  • atlasz szalag (ha nincs, esetleg egyéb szalag is jó)
  • varrótű
  • cérna
  • gyertya vagy öngyújtó
  • szilikon ragasztó
  • dekorációs díszítőelemek

Munkamenet:

  • Vágjuk a szalagokat megfelelő méretre, olyanra, amilyen hosszúra szeretnénk a virág majdani szirmait. Minden egyes levágott darabot közepén, a képen látható módon hajtogassuk. A majdani sziromlevelek alját cérnával varrjuk össze, majd az összes sziromlevelet fűzzük fel a cérnára, így azok egy sorban lesznek.

Amikor készen vagy, a két végét kössed össze úgy, hogy egy virág-kelyhet kapj. Tegyél egymásra különböző méretű virágkelyheket, így dupla szirmú virágot kapsz. A felesleges cérnavégeket vágjuk, vagy égessük le. A virágrétegeket rögzítsük egymáshoz a ragasztóval, és helyezzük fel a gyöngyöket. Kész is vagyunk!

  • Vágjuk fel a szalagokat a kívánt méretre, majd csavarjuk azokat a megfelelő módon, végüket a lángba tartva egyesítsük. Az eljárás ugyanaz, mint az első lehetőségnél, de itt a szirmoknak szív alakúra kell formázni. Ezután a szirmokat erősítsük össze ragasztóval, úgy, hogy egy kört alkossanak. Az alsó rétegre folyamatosan, egyenletesen erősítsük fel a felső szirmokat. A végeredmény egy nagyon szép virág lesz.
  • Ez egy nagyon egyszerű variáns, mert a széles atlasz szalagból háromszögeket vágunk ki, a megmaradt részt pedig felfűzzük egy cérnára. Ezután a cérnát a túlsó végén átfűzzük, meghúzzuk, így ilyen szép virágokat kapunk.
  • A fenti módszerhez hasonlóan itt is a cérnára fűzött kivágott szalagot húzzuk össze, de itt a szirmok formája más. Ebből is látszik, bátran kísérletezhetsz a formákkal, mintákkal.

Ilyen szép virágokkal díszítheted akár bármelyik képet a falon, de csokorba is rendezheted őket. Minden esetben kreatív dekorációs lehetőségek tárháza áll előtted. Ez a tevékenység ráadásul nem csak ilyen szép virágokat eredményez, hanem kellően leköti ez embert, elvonva figyelmét a mindennapok ügyes-bajos dolgaitól.

Feltétlen próbáld ki te is ezt a módszert, meggyőződésem, hogy neked is tetszeni fognak az ilyen virágok. Ne feledd továbbá megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!