Arcápolás a nagyi tanácsa szerint – Filléres csodaszerek

Nagyi szépségápolási tippjei kortalanok és örökérvényűek, nem véletlen, hogy máig hasznát vesszük ezeknek a filléres trükköknek.

arcapolas-a-nagyi-tanacsa-szerint-filleres-csodaszerek2

Hamarosan beköszönt az ősz, és ez az évszak egy olyan gyümölccsel kecsegtet minket, ami igazán értékes lehet arcbőrünknek. Ha arcunkat kiszárítja és megviseli az egyre hűvösebb szél, néhány darab friss szilva instant segítséget nyújthat az igénybevett bőrnek. A gyümölcsből vásároljunk lehetőség szerint a piacon, igyekezzünk minél érettebb szilvához jutni. Hámozzuk meg, majd pürésítsük, és keverjük össze egy kevés búzacsíra olajjal és mézzel. Vigyük fel száraz arcbőrünkre, majd 15-20 perc után langyos, bő vízzel öblítsük le.

arcapolas-a-nagyi-tanacsa-szerint-filleres-csodaszerek3

Tegyük feszesebbé arcunkat a következő egyszerű eleggyel: keverjünk össze egy tojássárgáját 1 evőkanál citromlével, majd adjunk hozzá szintén 1 evőkanál olajat. 5-10 perc után mossuk le langyos vízzel, a végeredmény pedig a simább, hidratáltabb arcbőr!

arcapolas-a-nagyi-tanacsa-szerint-filleres-csodaszerek4

Az orbáncfű teát nem csak kedélyjavítóként tartjuk számon, jó szolgálatot tesz száraz bőr esetén is. Öntsük a leforrázott teafüves vizet egy nagyobb edénybe, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd hajoljunk fölé. A hatás fokozása érdekében letakarhatjuk fejünket egy kendővel, így a gőz által a jótékony hatóanyagok közvetlenül hasznosulni tudnak.

Ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: a valódi arcbőrápolás belülről kezdődik! Igyekezzünk minden nap elegendő cukormentes folyadékot fogyasztani, néhány nap elteltével tapasztalni fogjuk a víz jótékony hatását.