Együtt ünnepli születésnapját egy 104 és egy 95 éves testvérpár

A hosszú élet titkát nem tudták elárulni

Forrás: Tények

A röszkei üknagymamák közül az idősebbik negyven éve nem volt már orvosnál, de még mindig kiváló egészségnek örvend. A 104 éves üknagymama rendszeresen kapál és a látása is kiváló – számolt be a Tények.

1915. február 08.-án vasárnap hajnalban születtem,

– mondja az idősebbik testvér, míg a fiatalabbik néni 1924. február. 12-én született. A két testvér a családi albumot lapozgatja, a legszebb emlékeiről beszélgetnek.

A jókedvből nincs hiány, hiszen még most boldogan énekel

Családfájuk annyira szerteágazó, hogy alig lehet követni. A 104 éves nagymama azt meséli, férjével 44. évig éltek együtt. Azóta 7 gyermeke, 14 unokája, 25 dédunokája és 7 ükunokája született, míg a fiatalabbiknak 3 lánya, 6 unokája, 11 dédunokája és 3 ükunokája van. Ez azt jeleni, nagy a család.

Mikor a mamának a 100. születésnapját ünnepelték, akkor annyian voltak az ünnepségen a családból, hogy csak a kultúrházban fértek el. Összesen 95 rokon ünnepelte a nagymamát.

A testvérek egyébként nem ketten, hanem heten voltak összesen. A nőknél a hosszú élet genetikai adottság lehet, ugyanis az édesanyjuk 103 évesen halt meg. Hogy mi a hosszú élet titka, azt nem tudják, talán a jó levegő, de az biztos, hogy 104 évesen az ükmama még mindig kapál a kertben.