Eltünteti a penészt, a zsírfoltokat, de még a mosogató is csodás lesz tőle!

A boltokban sok tisztítószert látunk, időnként azt sem tudjuk, melyik mire jó, mit érdemes megvenni. Nincs szükség mindig vegyszerekre ahhoz, hogy tiszta legyen az otthonunk. Ma mutatunk néhány tippet, hogyan lehet kitisztítani a lakást vegyszerek nélkül.

Szőnyegen lévő beszáradt foltok

Egy bögre meleg vízbe keverjünk 1 evőkanál szódabikarbónát és 3 evőkanál ecetet. A keverék habzik majd, de ettől ne rémülj meg. Márts bele egy szivacsot és dörzsöld át vele a foltot, hagyd egy kicsit állni, majd ismét dörzsöld át. A foltnak nyoma sem lesz!

Eldugult lefolyó

Ha nehezen folyik le a víz, akkor az ecet a segítségedre lehet. Önts egy bögre langyos ecetet a lefolyóba és 20 percig ne használd a mosogatót. Ezt követően önts bele forró vizet. Ha még mindig nehezen folyik le a víz, önts bele újra ecetet. Ez feloldja a zsíros lerakódásokat.

Penész ellen

Az ecet a penésszel is felveszi a versenyt. Egy pumpás palackba önts ecetet és spricceld be vele a penészes részt. Hagyd állni egy kicsit, majd újra fújj rá ecetet. A helyiséget szellőztesd át rendesen és hagyd, hogy kiszáradjon a fal, vagy a fuga.

A konyha ragyogó lesz

Keverj össze fél bögre ecetet 1 bögre vízzel, ezzel a készítménnyel lemoshatod a konyhapultot, kimoshatod vele a hűtőt, a mosogatót. Az ecet segít, hogy megszabadulj a zsíros szennyeződésektől és a piszoktól.

A vízkő eltüntetése

A vízköves felületeket tekerd körbe egy ecetbe mártott ronggyal és hagyd állni néhány percig, a vízkőnek nyoma sem lesz utána.