Elvágott egy pelenkát, többé nem száradtak ki a növényei és a vágott virágok is frissek maradtak!

Azt hinné az ember, hogy a huszonegyedik században már nem igazán találkozunk új felfedezésekkel és lám mégis napról napra újabb dolgok látnak napvilágot.

Egyesek néha olyan ötletekkel állnak elő, ami szinte hihetetlen. A mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogyan lehet a virágaink gondozásához, pontosabban a talaj nedvességének megőrzéséhez pelenkát használni. Egy férfi elvágja a pelenkát, így biztosítja a nedvességet a növényeknek. Elképesztő, hogy a pelenkában található gél a segítségünkre lehet a növények gondozásában.

Mire lesz szükséged:

  • egy pelenkára
  • virágföldre

Először vágjuk el a pelenkát és a benne található gél szerű anyagot tegyük egy tálba, keverjük össze vízzel. Egy zselatinos masszát kell kapnunk, olyat amilyen az alábbi fotón látható.

Keverjük össze ezt a masszát 1 – 1 arányban virágfölddel. Ez mindig nedves lesz, ha rendszeresen locsoljuk. A növények pontosan annyi nedvességet fognak felszívni, amennyire szükségük van. Így a gyökereik nem fognak megpenészedni.

A szobanövényeket érdemes így elültetni, ha néhány napig távol vagyunk, biztosak lehetünk benne, hogy a növény nem fog elszáradni, mert biztosítva lesz a nedvesség a számára.

A következő fotón láthatjátok ennek a kísérletnek az eredményét, néhány hét eltelte után.

Szeretnénk még egy érdekes és hasznos dologra felhívni a figyelmeteket! Mit kell tennünk azért, hogy a vágott virágok hosszabb ideig frissek maradjanak a vázában?

Mire lesz szükséged:

  • 2 kanál cukor,
  • 2 kanál ecet,
  • a pelenkában található granulátum.

Keverjük össze a felsorolt hozzávalókat, majd tegyük egy vázába és öntsünk rá vizet. Állítsuk bele a virágokat a vázába, így tovább gyönyörködhetünk bennük.