Engedjük, hogy a gyerekek a sárban játszanak! Szükségük van rá, hogy összepiszkolják magukat!

Egy Spanyolországban végzett tanulmány szerint, a gyerekek egyre kevesebbet vannak a levegőn, az 5 és 12 év közötti gyerekek 49 százaléka általában 2 óra hosszát tölt a szabadban.

11 százalékuk kevesebb mint fél órát játszik a szabadban, és 5 százalékuk egyáltalán nem sétál kint, írja Enterate de Algo.

Ezt a dolgot azzal magyarázzák, hogy sok szülő nem ér rá a gyerekét parkba, játszótérre vinni. Az anyák pedig azzal magyarázzák, hogy nincs jó idő kint, a gyereknek nincs kedve kimenni, sajnos ez így is van, mert a gyerekek inkább a számítógép mellett szeretnek ülni és játszani.

Azért, hogy a gyerekek immunrendszere erősödjön, szükségük van arra, hogy kimenjenek a házból és baktériumokkal érintkezzenek.

Mivel a sétára egyre nehezebben lehet rávenni a gyerekeket, ma szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani néhány megoldást az immunrendszerük erősítésére.

1. Engedjétek meg a gyerekeknek azt, hogy háziállatokkal játszanak, mert így is ellenállóbb lesz az immunrendszerük.
2. Engedjétek meg a gyerekeknek, hogy a sárban játszanak és mezítláb járjanak, mert így is erősödik az immunrendszerük
3. Hagyjátok, hogy a gyerek a szájába vegye a játékait, ez természetes viselkedés a gyerekek részéről, ezzel is fejlődnek. A gyerekek így megszokják a mikrobákat és a szervezetük ellenállóbb lesz.
4. Hagyjátok a gyereket més gyerekekkel játszani.
5. A gyerekek joghurtot, konzerveket és csokoládét is ehetnek.
6. Elég egy nap egyszer füröszteni a gyereket.

A túlságos óvás nem tesz jót a gyereknek.

Most már mindenki tudja, hogy a gyerekek miért szeretik összepiszkolni magukat, így teszik ellenállóvá az immunrendszerüket és egészségesebbekké válnak. Ne álljatok a gyerekek útjába!