Ezt kend magadra és többé nem csípnek meg a szúnyogok!

A szúnyogcsípés nagyon kellemetlen, mert az égő, viszkető érzést nehéz elviselni. A szúnyogok akár betegségeket is terjeszthetnek, ezért fontos a csípések megelőzése. A vegyszerektől azonban sokan tartanak, így a szúnyogriasztó készítmények helyett természetes megoldásokat keresnek.

Kamilla főzet, amivel elriaszthatod a szúnyogokat:

Egy bögre vizet forraljunk fel és tegyünk bele 2 evőkanál szárított kamillát, hagyjuk állni 10 percen át, majd szűrjük le. Amikor kihűlt, kenjük be vele a szabad bőrfelületeket.

Ha kirándulni megyünk, vagy olyan helyre látogatunk, ahol sok a szúnyog, érdemes magunkkal vinnünk egy adag kihűtött főzetet. Mártsunk vattapamacsot a főzetbe én kenjük be vele a bőrünket. A kicsik bőrét is bekenhetjük vele, mivel ez egy természetes szer, aminek csak jótékony hatásai vannak. Ha hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban, érdemes néhány óránként átkennünk a szabad testfelületeket, hogy elkerüljük a csípéseket.

A szúnyogokat egyes illatok nagyon zavarják, a kamilla illatát sem szeretik, így ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén megúszhatjuk a csípéseket és élvezhetjük a kirándulást!