Fantasztikus tojásételek! Mutatunk 4 bámulatos variációt!

Tojásból sok féle finomságot készíthetsz, mi most megmutatjuk a kedvenceinket!

Tükörtojás sonkával

Egy szelet főtt sonkáról levágunk minden zsírt. A sonkaszeletet lapos tányérra helyezzük, és a tányért egy fazékban forrásban levő víz fölé állítjuk. Két percig melegítjük így a tányért, és a sonkát, majd ráütjük a tojásokat és addig tartjuk a gőzön, míg a fehérje megkeményedik, és a sárgája forró lesz. Törött borssal megszórva tálaljuk.

Tükörtojás paradicsommal

Zománcozott, öntött vas vagy tűzálló edénybe öntsünk annyi vizet, hogy az edény fenekét elfedje. Vágjunk fel egy paradicsomot vastag szeletekre, tegyük a szeleteket az edénybe, és befedve pároljuk néhány percig. A tojásokat ugyanúgy, mint amikor hagyományos módon készítünk tükörtojást, csúsztassuk óvatosan a paradicsomra. Állítsuk nagyobbra a lángot, és várjuk meg, amíg a tojás megkeményedik. Sózzuk meg és szájuk meg borssal.

Tükörtojás hagymával és petrezselyemmel

Egy evőkanál finomra vágott petrezselymet és egy evőkanál finomra reszelt vöröshagymát pároljunk nagyon lassan puhára két kanál húslevesben. Amikor a hagyma már csaknem szétfőtt, üssük rá a fenti módon a tojásokat.

Rántotta zöldségekkel

Személyenként egy nagy, vagy két kis tojást tányérba ütünk. Villával jól felverjük, s a tányért forrásban levő viz fölé tesszük. Egyik kezünkkel folytonosan tovább verjük, másik kezünkkel pedig forgatjuk a tányért, hogy a rántotta mindenütt egyenletes legyen. Amikor a tojás krém sűrűségű, beleszórunk egy evőkanál finomra őrölt vegyes zöldségfűszert vagy csak petrezselymet és snidlinget, és gyengén borsozva tálaljuk.