A farmer 600 millió elásott USD-t talált a földjén. Mit gondol, kié volt ez a pénz?

Pablo Escobar !!! Valaki el tudja felejteni a világ leghíresebb drogbárójának a nevét? Függetlenül attól, hogy 1993-ban már elhunyt, a neve még mindig előkerül a világon sok híradásban. 2015-ben a neve, tőle függetlenül, ismét bekerült a hírműsorokba. A hírekben egész Dél-Amerika arról beszélt, hogy egy farmer a földjén megtalálta Escobar elásott pénzét. Hihetetlennek tűnik, hogy igaz legyen a hír?

Bizonyos beszámolók szerint Pablo Escobar drogbáró mérhetetlenül gazdaggá lett a drog gyártásából és a drogkereskedelemből.  A „Kokain király” az USA fekete drogkereskedelmének a 80%-át birtokolta.

Escobar birodalmának az értéke 50 millárd USD

Escobár becstelen birodalmának az értéke 1990-es években 30 milliárd dollár volt. Ne feledkezünk meg a Kolumbia különböző részein elrejtett Escobar pénzekről sem: mert ebben az esetben a vagyonának az összege eléri az 50 milliárd dollárt, mely összeggel ő lett a leggazdagabb bűnöző a történelemben. Escobar a karrierjének a csúcsán naponta 15 tonna kokaint szállított az USA-ba. Pénzkötegek összekötésére használt postagumira hetente 1000 USD-t költött.

Szóval mire is költött milliókat a gazdag barátunk.

Tulajdonosa volt 800 luxus villának, sport csapatoknak, különböző cégeknek Kolumbiában és milliárdokat adományozott szociális programok megvalósítására a Kolumbiában élő szegény emberek megsegítésére alakult jótékonysági szervezetnek. Érdekesség, hogy ő egyfajta Robin Hood volt hazájában. A pénze különböző helyeken volt elrejtve, főleg birtokain a földben elásva. Aztán az történt, hogy a földjének egy része az állam kezébe került, amit odaadtak egy szegény farmernek, aki elkezdte megművelni a földet és ekkor érte a farmert az életének a legnagyobb meglepetése. Könnyen ki fogja találni, hogy mit talált a farmer!

Ismerje meg: azt a gazdát, aki felfedezte a kincset!

Ő Jose Marína Cartolos. Egész Kolumbia az ő felfedezéséről beszélt. Ennek a 65 éves szegény farmernek 3000 dollárt adtak, hogy azon földön, mely állítólag régen a családja tulajdonában volt, pálmaolajt termesszen.

A földjén egy elásott kék hordót talált

Egyszer, amikor a földjén kapált, egy kék hordóra bukkant. Amikor felnyitotta, majdnem megállt a szíve, mert a hordóban műanyagzacskókban gondosan becsomagolt postagumival átkötött pénzkötegeket talált. Mennyi pénz volt benne? Kereken 600 millió dollár. A farmer megtalálta Escobar pénzét!!! És mindet átadta a rendőrségnek!! Gondolkodás nélkül, mert ő egy becsületes ember, de felmerülhet a kérdés – nem igaz, hogy nem volt benne egy pici kísértés, hogy megtartson magának ajándékba legalább egy köteg pénzt?

Vajon maradt-e még elásott pénz Kolumbiában?

Vajon megjutalmazták a farmert, miután átadta hiánytalanul a teljes összeget a kormányzatnak? Egy fillért sem kapott. A pénz Pablo Escobaré volt, a kormányzat azt reméli, hogy ugyanúgy, ahogy ebben az estben is, más szegény farmeroknak köszönhetően hamarosan újabb, Kolumbia területén elásott pénzek fognak előkerülni. A jelentések szerint ezt az összeget szociális kiadásokra fordították.

Jó kis történet, nem igaz? Néhányan úgy hiszik, hogy ez egy igaz történet, néhányan kétségbe vonják a történet valóságtartalmát. Hogy megtörtént az eset a farmerrel, aki megtalálta Pablo Escobar elásott kincsét, ki tudja, azonban eléggé szórakoztató, ezért a történet gyorsan elterjedt a világban. De az, hogy Kolumbia területén sok Escobar rejtekhely lehet, az kétségkívül igaz lehet. Tehát, ha Ön Kolumbiába utazik, tartsa készenlétben a szerszámait! Ki tudja mit fog ott találni!