Végy egy papírlapot, ollót és ezt a másolómintát… Biztos vagyok benne, hogy egy órán belül kétségtelenül újévi hangulatod lesz!

Múlt héten felhívott a húgom, Ilona, és telefonhívásából rájöttem, hogy nagyon rossz érzelmi állapotban van. A munkahelyén probléma problémát ér, a férjével sem mindig minden sima, és a gyermekei is rosszalkodnak eleget, főleg, amikor az anyjuk az óvodába viszi őket. Itt az új év, de a hangulat egyáltalán nem ünnepi…

Ezt követően egész nap jártamban-keltemben arra gondoltam, hogyan segíthetek a szeretett húgomnak. És végre megtaláltam, amikor a munkahelyi dokumentumokat forgatva egy csomó fehér lap került a kezembe.

És ugyanazon nap estéjén, miután egy halom papírt magammal hoztam a munkából, elhatároztam, hogy meglátogatom a húgomat. Miután megvacsoráztunk abból a finom pitéből, amit még előző nap este sikerült megsütnöm. Ezután egy asztalhoz ültettem a húgomat, férjét és a gyerekeket, letettem a fehér lapokat az asztalra majd mindenkinek adtam 2-2-t belőlük. Kapott továbbá mindenki egy-egy ollót is.

Hogyan vágjunk ki hópelyheket a papírból?

Egy kicsit beszélgettem a húgom férjével, együtt kezdtük el az újévi dekorációt készíteni a lakás feldíszítésére. Még a nagymamánk tanította meg nekem és a húgomnak, hogyan kell szép hópelyheket kivágni. Azok számára, akik nem tudják, hogyan kell, elárulhatom, nem nehéz megtanulni, miként kell őket kivágni. Csak 5 perc, és kész is lesznek a szépséges hópelyhek!

Tudtad, hogy a kézimunkával csodákat hozhatunk létre? Hiszen egy óra múlva az egész lakást kézzel készített dekoráció ékesítette és a család tagjainak szemében is boldogság ragyogott. Ezenkívül, a húgom depressziója is eltűnt egy csapásra.

A BIDISTA szerkesztősége 11 másolómintát készített a papír hópelyhek készítésére. Hozz létre te is egy mesés otthont az ünnepekre!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Íme, hogyan lehet feldíszíteni az otthonodat ezekkel a kézimunkával készült dekorációs elemekkel. Azt hiszed, hogy csak a karácsonyfákat és az ablakokat lehet feldíszíteni ezekkel? Az alábbiakban találhatsz egyéb ötleteket is.

1. A papír hópelyhek segítségével a legszűkebb folyosót is egy mesés jégbarlanggá alakíthatjuk!

2. Érdekes megoldás az újévi asztal feldíszítésére.

3. Ha az újévi ünnepekre az ablakokat és az ajtókat feldíszíted, akkor azt így tedd!

4. És hópelyhekből készíthető ilyen stílusos füzér is.

5. Ezt mindenképpen használni fogom.

6. Még ha az ablakon kívül nincs is teljesen hófedte táj, lehetőség van egy igazi havazás „előidézésére”.

7. Az egész házat feldíszíthetjük hópelyhekkel.

Szerkesztőségünk tanácsa:

Mint látható, hófehér, téli tündérmese kialakítása egyáltalán nem nehéz még a lakáson belül sem. És természetesen ez a hasznos foglalatosság szinte nem kerül semmibe sem. Abban pedig biztos vagyok, hogy ha a család minden tagját bevonod eme kreatív alkotásba, különösen a gyerekeket, akkor biztosan sok pozitív visszajelzést fogsz visszakapni mind a munkából, mind az eredménytől.

Légy kreatív, és nyugodtan kezdj bele a saját újévi dekorációd elkészítésébe. Csodálatos ünnepek kívánunk neked, és ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!