Felneveltem 2 gyereket, de öregségemre alig keresnek! Jó ha havonta egyszer felhívnak

Sok szülő azon sopánkodik, hogy miért nem hívja fel a gyereke telefonon. Sokan felnevelnek 2 – 3 gyermeket és idős korukban nem értik, miért csak ritkán keresik őket.

A minap egy ismerősöm elmondta, hogy szerinte, sokszor a már felnőtt gyerekek miért is nem keresik a szüleiket.

1. Sűrűn kritizálod őket

Nem mindenki érti meg azt, hogy mindezt szeretetből és féltésből teszed, a kritikád a gyerek számára azt jelenti, hogy nem tetszik neked az amit ő csinál vagy pedig próbálod őt megsérteni. Ne feledjétek, a gyerekek azt szeretik, ha örömöt okoznak a szülőknek nem azt, ha megbántják őket.

2. Nem ismeritek be sok esetben, hogy az amit a gyerek csinál értékes és jó

Mi szülők sem szeretjük, ha egy olyan személlyel beszélgetünk, aki mindig azt mondja nekünk, hogy az amit csinálunk értelmetlen.

3. Nem hallgatjátok meg őket, mindig a szavukba vágtok

Ezzel azt mutatjátok a gyereknek, hogy nem érdekel benneteket az amit mond, csak az a fontos dolog amikor ti beszéltek vele.

4. A gyerek meg van sértődve, csak nem akar téged elkeseríteni

Ebben az esetben a gyerek eljátssza azt, hogy minden rendben van azért, hogy a szülőt ne sértse meg vagy ne keserítse el. Mivel nehezen tudja leplezni sértettségét, inkább nem hív fel telefonon egy ideig.

5. A gyerek attól fél, hogy zavar téged

A mai világban több mód is van arra, hogy szórakozzunk, ezért a gyerek lehet, hogy azért nem hívja fel a szülőt telefonon, hogy ne zavarja őt.

6. Próbálod a gyereket irányítani

Nem szimpatikus a választottja és ezt el is mondod neki, próbálod abba az irányba terelni, ami szerinted helyes. Egy felnőtt ember azonban ezt már nehezen tűri, főleg ha úgy érzi, hogy a szülei irányítani akarják.