Felszeletelte a dinnyét és betette a mélyhűtőbe, a legínycsiklandóbb nyári finomság lett belőle!

A dinnye az egyik legközkedveltebb nyári gyümölcs. Most megmutatjuk, hogyan szolgálhatod fel desszertként, ha valami igazán különleges és természetes finomsággal lepnéd meg a családot. Nálunk akkora sikere van, hogy nem győzök eleget készíteni belőle.

Hozzávalók:

  • 1 görögdinnye

Elkészítés:

A dinnyét hámozd meg és kapard ki a magvait, majd vágd kockára. Egy tálcán rendezd el a dinnyekockákat és tedd a mélyhűtőbe 2 órára. Vedd ki a mélyhűtőből és több kisebb adagban tedd a turmixgépbe, készíts belőle pürét. A dinnyepürét rakd egy zárható dobozba és 1 – 2 órára tedd újra a mélyhűtőbe, időnként kevergesd meg.

Mielőtt kínálnád vedd ki a mélyhűtőből és hagyd állni pár percig szoba hőmérsékleten. Legalább olyan ínycsiklandó, mint a fagyi, de nincs benne semmilyen adalékanyag.

A dinnye fantasztikus íze mindenkit elvarázsol, de mikor pürésíted, tetszés szerint keverhetsz hozzá mézet, vagy zöld citrom reszelt héját, akár vaníliát is. Mi csak egyszerűen pépesítjük, lefagyasztjuk és mindenféle ízesítés nélkül fogyasztjuk, mert annyira ízletes!