Ferenc Pápa: A szülésznőké az egyik legnemesebb hivatás mind közül

Ferenc Pápa arra szólította fel a híveket, hogy imádkozzanak az ápolókért és a szülésznőkért, az egyházi vezető szerint ugyanis 2020 az ő évük.

A Pápa még a múlt hónapban úgy fogalmazott: “A szülésznőké az egyik legnemesebb hivatás az összes közül.” Kiemelte a nővérek fontosságát is, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi dolgozók közül ők vannak a legtöbben, mindemellett ők vannak a legközelebb a betegekhez. A Szentatya már korábban is kifejezte nagyrabecsülését az egészségügyben dolgozóknak, különösen a nővéreknek. Véleménye szerint az életmentésnél és a gyógyításnál nincs nemesebb tett.

2018-ban Ferenc Pápa egy beszédében megemlékezett egy nővérről, aki állítása szerint megmentette őt:

“Szeretnék tisztelegni egy nővérnek, aki megmentette az életemet. Vallásos volt, egy olasz dominikánus nővér, aki professzorként Görögországba ment, magasan képzett volt. Később Argentínában vállalt munkát nővérként. Amikor húsz éves voltam, egy betegség miatt haldokoltam. Ez a nővér akkor szembeszállt az orvosokkal, és azt mondta: “Ez így nem mehet tovább, többet kell adnunk, többet kell tennünk érte!” És ennek köszönhetően sikerült túlélnem. Nagyon köszönöm neki! És itt, a jelenlétében szeretném kimondani a nevét: Cornelia Caraglio nővér. Egy nagyszerű nő, akinek volt bátorsága nővérként vitába szállni az orvosokkal egy beteg érdekében. Egyszerre volt alázatos, és magabiztos.”

Beszéde után a Pápa minden ápolóért és szülésznőért imádkozott, és erre kérte a híveket is.

“Imádkozzunk mindannyiukért, hogy a lehető legjobban végezhessék értékes munkájukat.” – mondta.