Gyerekekkel könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemények

A sütés nélküli csodákat gyorsan elkészítheted és még a kicsik is segíthetnek benne!

Kakaós golyócskák

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál finom lekvár, 1 kiskanál rumaroma (elhagyható), 2 dkg kakaó.

Összegyúrjuk a kekszet, a diót, a porcukrot, a lekvárt és rumot, kis golyókat formálunk belőle és cukros kakaóba forgatjuk.

Csokoládés kókusz

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 30 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál baracklekvár, 1 kiskanál rumaroma (elhagyható), 5 dkg kakaó, 5 dkg vaj.

A kekszet kétszer megőröljük húsdarálón (vagy darált kekszet vásárolunk), majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat 1 dl tejbe áztatva, simára keverjük és kis gombócokat formálunk, közepébe kimagozott meggyet teszünk és kókuszba hempergetjük.

Kókuszbonbon

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg reszelt csokoládé, 20 dkg hámozott, tört mandula, 1 zacskó kókuszreszelék.

Összegyúrjuk a cukrot, a vajat és a hámozott tört mandulát, az egyik golyót csokoládéba, a másikat kókuszreszelékbe hempergetjük.

Marcipán

Hozzávalók: 10 dkg darált keksz, 18 db keserűmandula, 25 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara, 3 evőkanál tej, 1 evőkanál rum, kristálycukor.

Jól összedolgozzuk a kekszet, a keserűmandulát, a porcukrot, a vajat, a búzadarát, a tejet és a rumot, pár óráig állni hagyjuk, gombócokat formálunk, kristálycukorba hempergetjük.