Ha az otthonodtól távol leszel néhány napig, tégy egy bögre vizet a mélyhűtőbe!

Amikor vihar fenyegeti a lakóhelyünket, a legutolsó dolog amire gondolunk, az az étel. A vihar után viszont senki sem szeretné, ha a hűtő tele lenne romlott élelemmel.

Amikor pár napra elutazunk, nem tudhatjuk, hogy volt áramszünet a házunkban, vagy nem, így nem tudjuk, hogy a fagyasztóban lévő élelmiszerek még ehetőek, esetleg jobb lenne őket kidobni. Mindenki tudja, hogy a legtöbb élelmiszert nem szabad újra lefagyasztani, de ha nem vagyunk otthon, nem tudhatjuk, hogy kiolvadtak és visszafagytak, vagy nem. Egy nő, aki több vihart és áramszünetet átélt, talált egy remek megoldást!

Sheila Pulanco Russell csodás ötletéhez csak egy bögre, vagy pohár vízre és egy pénzérmére lesz szükséged.

Tegyünk egy bögrébe, vagy pohárba vizet és tegyük a fagyasztóba. Amikor a vízből jég lesz, tegyünk a tetejére egy pénzérmét. Hagyjuk a fagyasztóban, ha nem tartózkodunk otthon pár napig. Ha az érme a bögre, vagy a pohár alján van, az azt jelenti, hogy a víz kiolvadt és újra megfagyott. Tehát a fagyasztóban lévő élelmiszerek is kiolvadtak és újra megfagytak, így jobb, ha kidobod azokat.

Amennyiben a pénzérme a bögre tetején maradt, akkor nem volt áramszünet. Ha a bögre közepén van, akkor volt áramszünet, viszont nem olvadt ki teljesen a víz, tehát nem tarthatott órákon át.

Amikor pár napot az otthonodtól távol töltesz, alkalmazd ezt a tippet, hogy tud ehetőek még az élelmiszerek, vagy már megromlottak. Könnyebb módszer nincs, amivel megállapíthatod, hogy ehetőek még a fagyasztóban és a hűtőben lévő élelmiszerek, vagy jobb lesz ha bevásárolsz.