Hamarosan elkészül a robot, ami magától szedi fel a kutyagumit

A kutyatartásnak számos örömteli és pozitív vonzata van, az viszont biztos, hogy a kutyagumi felszedése nem tartozik ezek közé. A modern technika azonban erre is megoldást kínál, ugyanis már fejlesztik azt a robotot, ami önmagától képes lesz felszedni azt, amit kedvencünk a kertben hagyott.

A robotot a Beetl Robotics nevű cég fejleszti, és minden bizonnyal hamarosan sok gazdi háztartásában megtalálható lesz majd a Beetlnek keresztelt szerkezet, amely elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

A gép leginkább egy kis fűnyíróra hasonlít, működése pedig egy valós idejű intelligens képanalízisen alapul, ami által a robot emberi útmutatás nélkül is tudja, hol található a kutyapiszok. A Beetl automatikusan működik, és arra is beprogramozható, hogy milyen területen végezze a dolgát, így nem kell attól tartanunk, hogy a robot elhagyja a kertünket. A kutyagumit a gép egy eldobható tartályba helyezi, amit egy mozdulattal kivehetünk, és a szemetesbe dobhatunk.

Az egyetlen probléma az, hogy a robotra még egy kicsit várni kell, hiszen a fejlesztők még dolgoznak rajta, így egyelőre az áráról sincs információ. Ám közel a megjelenés ideje, úgyhogy a gazdák hamarosan átruházhatják ezt a nem túl kellemes feladatot a Beetl-re.