Hihetetlen, mik derültek ki a kávéról!

????????????????????????????

Új kutatások kimutatták, hogy a kávé védi a májat. Persze nem szabad túlzásba vinni, hiszen akkor a szívre káros.

A Southampton University kutatói arra jöttek rá, hogy napi két csésze kávéval csökkenthetjük a májra nehezedő nyomást, és károsodást, amelyeket a sok étel és alkohol okoz.

A kutatók több mint 430 ezer embert vizsgáltak meg, és a kutatások azt mutatták, hogy napi két csésze kávé, nagyjából 44 százalékkal csökkenti a májcirrózis esélyét. Ez azért is jó hír, mert a cirrózisra egyenlőre nincs gyógyszer, így remek dolog az, hogy a kávéval csökkenthető az esélye, hiszen a kávé könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető.

A májcirrózis évente több mint egymillió emberrel végez. Ezt okozhatja hepatitisz C fertőzés, de a sok alkoholfogyasztás is. A májcirrózis akkor alakul ki, amikor a kialakuló gyulladás miatt a máj szövetét hegszövet váltja fel, a regenerálódni kívánó máj működése pedig májszövet-szaporulatokat eredményez.

Ezek az elváltozások, később májelégtelenséghez, és rákhoz vezetnek.

Dr. Oliver Kennedy, a Southampton University kutatója elmondta, hogy a vizsgált páciensek közül 1990-nek volt májcirrózisa. A kilenc kutatásból nyolc során azt észlelték, hogy ha a kávéfogyasztást napi két csészével megemelték, akkor az csökkentette a cirrózis kockázatát. Mindebből azt szűrték le.

A kutatók persze felhívják a figyelmet arra is, hogy nem szabad túlzásba vinni, hiszen a túlzásba visszük a kávét, akkor az a szívet és a vérnyomást károsítja, és ennek is számos olyan következménye lehet, amik roncsolják az egészségünket, valamint arra is felhívják a figyelmet, hogy a kávét nem ajánlott túl sok cukorral vagy más édesítőszerekkel inni, hiszen ezek is szintén nagyon egészségtelenek.

Így hát ajánlott a napi két csésze kávé, azonban ha többet iszunk, az már lehet hogy többet árt, mint használ, Pontosan ezért, fontoljuk meg hogy mennyit iszunk belőle.

Forrás: www.netextra.hu