Így szabadulhatsz meg egy nap alatt a megfázástól!

 Lássunk néhány egyéb módszert a betegség gyors megelőzésére, leküzdésére:

Amikor megébredünk reggel és nyomorultul érezzük magunkat a megfázás szimptómái miatt, jó esélye van annak, hogy nem lesz kedvünk zuhanyozni. Pedig egy forró fürdő az egyik legjobb megoldás a problémára. A forró víz alatt nem érezzük azt, hogy fázunk, a gőz pedig megszünteti az orrdugulást. Ezért iktassunk be egy tízperces zuhanyzást, ami után jól törölközzünk meg, majd öltözzünk fel vastagon. Igyunk egy pohár vizet vagy teát sok citrommal.

Pazar reggeli: nagyon fontos, hogy mit eszünk a betegség alatt. Javasolt a narancslé, hogy biztosítsa a szükséges C-vitamin mennyiséget, továbbá antioxidánsokban gazdag szárított gyümölcsök és gabonapehely. További ajánlott ételek: lágy tojás, csirkehús, hal, mogyoró, dió, paradicsom, fokhagyma, valamint menta tea és víz.

Gőzölés: a megfázást legtöbbször bedugult orr kíséri, ami fejfájáshoz, szélsőséges esetben arcüreggyulladáshoz is vezethet. Ezért öntsünk forrásban lévő vizet egy edénybe, és adjunk hozzá néhány csepp eukaliptuszolajat. Állítsuk az edényt stabil felületre, terítsünk törülközőt a fejünkre meg a vállunkra, és hajoljunk előre. Tartsuk az arcunkat körülbelül 45 centire a forró víztől, és lélegezzünk mélyeket az orrunkon keresztül. A felszálló pára fellazítja a váladékot.

Sétáljunk: lehet, hogy nem akarunk kimenni a hidegbe, de egy rövid séta ebéd előtt javíthatja lelkiállapotunkat és erősíti az immunrendszerünket. Ne aggódjunk amiatt, hogy még jobban megfázunk, öltözzünk fel jól. Mikor hazaértünk igyunk egy forró teát, öltözzünk fel vastagon és kényelmesen. Tartsuk melegen a lábainkat, a fejünket és a kezeinket.

Egészséges ebéd: sovány húst, salátát, zöld paszulyt, brokkolit a legajánlatosabb ebédelni.A fehérje erősíti az immunrendszert, így könnyebben legyűrhető a vírus. Akik lemondanak a húsról, azok gyakrabban megfáznak, és a betegség és hosszabb ideig tarthat.

Pihenjünk: a gyógyteák és forró folyadékok segítenek a váladék semlegesítésében. Igyunk egy pohár teát és aludjunk legkevesebb 2 órát a meleg és sötét szobában. Amikor felébredtünk, igyunk egy nagy pohár vizet, zuhanyozzunk le forró vízzel, és öltözzünk fel vastagon.

Együnk valami pikánsat: vacsorára csípős ételek fogyasztása javasolt. A gyömbér, a fokhagyma és a csípős paprika antibakteriális és vírusölő hatásúak, ráadásul ezeknek még az ízét is érezzük.

Forró fürdő: zárjuk a napot úgy, ahogy kezdtük, forró fürdővel, ami ellazítja az izmokat. Legkésőbb tízkor feküdjünk le, hisz nagyon fontos, hogy a szervezet feltöltse a lemerült akkumulátorait. A tévénézést felejtsük el, igyunk egy erős teát és aludjunk. Másnapra a múlté a betegség.

Forrás: filantropikum.com