Hogyan mossuk ki a tolldzsekit és miért érdemes nyáron kimosni? 7 tipp, hogy szebb legyen, mint újkorában!

A hideg idő beköszöntével előkerülnek a meleg ruhák, sokan használnak ősszel és télen is tolldzsekit, mert könnyű, meleg, megvéd a széltől és nagyon kényelmes. Azonban a tolldzseki tisztítását érdemes nyáron, vagy kora ősszel elvégezni, hogy mire szükségünk lesz erre a meleg ruhadarabra tiszta és illatos legyen.

A tolldzsekit is, mint minden ruhadarabot, tisztítani kell időnként, de nem mindegy, hogyan. Elvihetjük tisztítóba ami elég drága mulatság vagy kimoshatjuk otthon, ha követjük a most következő lépéseket.

Hogyan tisztítsuk helyesen a tolldzsekit mosógépben

1. Húzzuk fel a cipzárt a dzsekin, ha van rajta gomb, akkor gomboljuk be és fordítsuk ki, hogy a bélése legyen kívül.

2. A dzseki mellé ne tegyünk be más ruhát mosni.

3. Folyékony mosószert használjunk.

4. Válasszuk ki a legkímélőbb programot a mosógépen és mossuk minél alacsonyabb hőfokon, 30 fok ideális. Öblítsük ki legalább 3 – 4 alkalommal. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha a mosást követően többször visszakapcsoljuk az öblítés funkciót a mosógépen.

5. Ahhoz, hogy a tolldzseki belsejében ne csomósodjon össze a toll, tegyünk mosás előtt a dzseki mellé 3 – 4 db teniszlabdát.

6. Szárítsuk a dzsekit friss levegőn, semmiképpen ne a lakásban, a melegítő mellet. Emiatt is érdemes a nyári hónapokban kimosni.

7. A hőmérséklettől függően, több napig is száradhat, időközben többször rázzuk meg, hogy a toll egyenletesen eligazodjon a dzseki belsejében.

Ha betartjuk ezeket a szabályokat, akkor a tolldzsekink hosszú ideig használható lesz.