Mióta ezeket a tippeket kipróbáltuk, sokkal több az uborkatermés!

Az uborka a kedvenc zöldségeink közé tartozik főleg nyáron, mert nagyon ízletes, tele van vitaminnal és hidratálja a szervezetet. A kellemes friss íze semmivel sem helyettesíthető. Ma szeretnénk megosztani veletek néhány titkot az uborka termesztés rejtelmeiről.

A bőséges termés titkai

1. Amikor nagy a hőség egy uborka tő akár 3 liter vizet is felszív a földből, ezért ilyenkor bőségesen kell locsolni, mert ha nem tesszük, termés nélkül maradhatunk.

2. Amikor az uborka palánta elkezd fejlődni, akkor reggel locsoljuk, amikor pedig már virágzik, akkor este és nem sok idő múlva megjelennek az első uborkák. Az öntözővizet melegítsük fel a napon. Akkor is locsoljuk amikor esett az eső csak csökkentsük a víz mennyiségét. Az öntözővíz ne érje a leveleket.

3. Az uborka makacs zöldség, amíg növekszik szüksége van foszforra, amikor megjelennek az első uborkák akkor nitrogénre és káliumra. Nem kell az uborka talaját túlságosan táplálni, hogy ne legyen tele nitrátokkal.

4. Amikor megjelennek az első levelek akkor a talajt műtrágyázni kell. Kéthetente végezzük el ezt a feladatot. Mikor megjelennek az első uborkák, növelhetjük a trágya mennyiségét. Egyes termelők 15 naponta kezelik az uborkát savanyú tejjel, vagy aszpirinnal (1 tabletta 5 liter vízhez).

5. Ha a levelek égettek az azt jelenti, hogy fokozott koncentrációjú tápanyag gyűlt fel, ezért locsoljuk bőségesen az uborkát, hogy ezek a tápanyagok feloldódjanak.

6. Az öntözés akkor hatékony, ha megfelelő mennyiségű. Ha a megjelent uborkák világos zöld színűek és a végük hegyes akkor, nitrogénre van szükségük. Ha az uborka vége kerek, deformált akkor kálium hiánya van. Ha a levelek sötét zöldek vagy lilás árnyalatúak, akkor az uborkának foszforra van szüksége.