Hogyan ültess és gondozz egy citromfát? Megmutatjuk lépésről-lépésre a titkát!

A mai cikkünkben bemutatjuk a legegyszerűbb eljárást egy citromfa ültetéséhez, semmi sem lehet, ennél könnyebb. Mindenki tudatában van a citrom jótékony hatásának. Tudnotok kell, hogy a citromfa a szabadtérben virágzik, majdnem egész évben, az olyan vidékeken ahol meleg van és napsütés az év nagy részében. Ezt az elméletet mi most megcáfoljuk, mert nem minden esetben van így. Ha egy citromfa gondosan van ápolva, akkor benti helyiségben is teremhet rajta citrom, ezért úgy gondoltuk, hogy most megosztjuk veletek a citromfa nevelésének fortélyait.

Nézd mire lesz szükséged:

  • egy bio citrom,
  • egy cserép, amelynek az alját kilyukasztod
  • termékeny föld,
  • kavics,
  • sok-sok napfény, vagy benti világítás

Hogyan kezdjünk neki az ültetésnek?

Keverd össze a tápanyagokban gazdag földet vízzel- Tölts meg egy cserepet az előkészített földdel, arra vigyázz, hogy a cserép tetejénél, 1- 2 cm maradjon üresen. Vágd el a citromot és szedd ki belőle a legegészségesebb magokat. A kiszedett magokat, jól meg kell tisztítani, ne maradjon rajta a citrom húsából. Most elárulunk egy titkot, a citrommagot a szádban tudod a legjobban megtisztítani, ugyanúgy mint amikor cseresznyét eszel. A megtisztított magokat szúrd bele a földbe úgy, hogy a felük kint legyen. A magokat be kell vizezni, miután belehelyezted őket, takard le egy sor kaviccsal és locsold meg.

A citromfa növekedése és gondozása:

A cserepet amibe a magokat ültetted, meleg és világos helyen tartsd vigyázva arra, hogy időnként locsold a földet, maximum 2 hét elteltével előbújnak a hajtások. Amikor a hajtások megerősödnek, ültesd nagyobb cserépbe őket. A citromfának legkevesebb 8 óra világosságra van szüksége naponta, ezt télen egy kisebb lámpával tudjuk biztosítani, amelyet a cserép mellé helyezünk.

A citromfa levele nagyon szép és erős illattal rendelkezik, így természetes módon illatosítja az otthonunkat. Mint akármelyik más gyümölcsfa, a citromfa is csak három év elteltével virágzik, ezért azt tanácsoljuk, légy türelmes és kitartó, hogy élvezhesd a munkád gyümölcsét.