Így kell szaporítani az orchideát! Megmutatjuk a lépéseket és az apró fortélyokat!

Így kell szaporítani az orchideát! Megmutatjuk a lépéseket és az apró fortélyokat!

Kategória: Bidista tippek

Az orchideák káprázatos virágok, sokáig élvezhetjük szépséges virágaikat, ha jól gondozzuk. Ha van egy kedvenc orchideád, könnyedén szaporíthatod otthon is. Különleges eljárásra nincs szükség, csak be kell tartani a lépéseket, hogy egy újabb orchideád legyen. Ezzel a módszerrel bármennyi orchideád lehet.

Hogyan válaszd le az elültethető virágrészt a virágról

Az orchidea szárán, vagy a tövén jelennek meg az apró sarjak. Egy virágon több sarj is megjelenhet. Általában akkor szoktak új sarjak megjelenni rajta, amikor elvirágzott. Néhány hétig hagyni kell fejlődni, amikor a sarj elkezd nőni és levelei, valamint apró gyökerei lesznek akkor leválasztható. Egy fertőtlenített ollóval vágd le az apró kis növényt, de figyelj, hogy a szárból mindkét oldalon nagyjából 2 cm maradjon rajta. Az anya virág szárát kend be fahéjjal, vagy faszénporral, ott ahol a metszés történt.

Milyen földet használj az ültetéshez

Az orchideát nem lehet hagyományos virágföldbe ültetni. Ahhoz, hogy az apró virágok gyökeret eresszenek számukra megfelelő földre van szükségük. A virágboltokban kapható orchidea ültetéséhez vásárolható föld.

Hogyan ültesd el

Szükséged van egy tiszta műanyag cserépre, aminek az alján több lyuk van, hogy a víz átfolyhasson rajta. Félig töltsd meg földdel. A közepébe tedd bele az orchidea sarjat, majd szórj rá még egy kevés földet, hogy a gyökereket befedje. Ne locsold meg rögtön, hagyd pihenni legalább 2 napig, majd langyos vízzel öntözd meg. Az orchideát nem kell naponta öntözni, elég néhány naponként. Mikor látod, hogy gyökeret eresztett, új levelei vannak, akkor már úgy kell gondoznod, mint a többi orchideát.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót!
FavoriteLoading Kedvenceimhez adom

Ezeket olvastad már?

Erről jut eszembe....