Így készíthetsz otthon igazi mekis sültkrumplit!

A packet of french fries sit on a tray in this arranged photograph at a McDonald's restaurant, operated by McDonald's Holdings Co. Japan Ltd., in Tokyo, Japan, on Wednesday, Jan.7, 2015. McDonald's Corp.'s Japan business and Cargill Inc. are investigating complaints objects were found in chicken nuggets made by a Cargill factory in Thailand, the restaurant chainâs second food safety crisis in six months. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg via Getty Images

A gyerekek imádják a gyorséttermi sültkrumplit – az otthoni sokszor nem is jó nekik. Spurman megszerezte Magyarország kedvenc sültkrumplijának receptjét.

Hozzávalók egy nagy adaghoz:

  • Két hosszúkás krumpli
  • Mogyoróolaj (annyi, hogy ellepje a krumplit)
  • 2 kanál kukorica szirup
  • Két kanál marhafaggyú vagy marhazsír
  • Só ízlés szerint

Így készítsd el a krumplit:

Vágd fel a krumplikat akkora hasábokra, mint amekkorát az éttermekben is kapunk. A kukorica szirupot öntsd egy akkora vízzel teli tálba, amibe majd a krumplit is beleteszed. Vegyítsd el a szirupot a vízben, majd tedd bele a krumplit, rakd be a hűtőbe és hagyd ázni 30 percig.

A 30 perc leteltével vedd ki a tálat a hűtőből, és száraz papírtörlőn csöpögtesd le a hasábokat. Ha ezzel megvagy, hevítsd fel a mogyoróolajat (nagyjából 190 celsius fokra), és tedd bele a krumplit. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok krumpli a serpenyőben. Nagyjából 90 másodpercig kell sütni a krumplit, amíg szép, aranybarna színt nem kap, majd vedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Ezután tedd a tepsit a hűtőbe 10-15 percre, hogy teljesen kihűljön a tartalma. Ezalatt hevítsd fel az olajat a serpenyőben 200-210 fokra, és tedd bele a marhafaggyút. Tedd vissza a krumplit a serpenyőbe (egyszerre csak egy adagot) és süsd hat percig.

Ezután vedd ki a krumplit, és sózd meg. Tálalásra kész a friss, mekis sültkrumpli.

Persze, első látásra lehet, hogy nem tűnik spórolósnak a recept, de ha belegondolunk, nagy mennyiségben biztosan olcsóbban jön ki, mint ha a gyorsétteremben vásárolnánk meg ugyanannyit. És természetesen azt sem állítjuk, hogy ez a hivatalos recept – azt hétpecsétes titokként őrzik.