Készíts egészséges palacsintát! Megmutatjuk, hogyan!

A lekváros palacsintán túl az élet nem áll meg, hiszen manapság számtalan változata létezik a közkedvelt eledelnek. Készíthetjük sajtosan, snidlinggel, mángolddal, spenóttal, gombával, de akár darált hússal is. Ha nagyon imádjuk a palacsintát, jó, ha megtanuljuk egy egészségesebb változatát elkészíteni.

Tudjuk, hogy sok benne a szénhidrát, a zsír, fehérje, cukor és a kalória is, de létezik egy sokkal egészségesebb fajtája. Az alábbiakban eláruljuk, hogy miből és hogyan készül.

Teljesen egyszerű, a palacsintához csupán két összetevőre lesz szükségünk, és így tökéletes lesz. A szükséges alapanyag a liszt és a görögjoghurt. Több fehérjét tartalmaz, mint a megszokott palacsinta, de nagyon kicsi a cukortartalma, ráadásul a benne található hasznos baktérium miatt jó hatással van az emésztésre is.

A joghurttal készült palacsinta segít fenntartani a bélrendszer egészségét, így többször ajánlatos fogyasztani. A két fő alapanyaghoz keverjünk tojást, viszont a cukor az már elmaradhat, helyette ízesítsünk fahéjjal, vaníliakivonattal, egy csipet sóval.

Ahhoz, hogy ne tocsogjon a palacsinta az olajban, és még egészségesebb legyen, érdemes beruházni egy rendes teflonserpenyőbe, melybe sokkal kevesebb olaj szükséges. Ajánlatos kókusz vagy olívaolajat használni.

Ha reggelire fogyasztjuk igencsak egészséges tud lenni, hiszen ellát a szükséges fehérjével, azonban mellőzzük a dzsemet, együk inkább mézzel, vagy töltsük meg bogyós gyümölcsökkel. Használhatunk többféle gyümölcsöt is, turmixoljuk össze, keverjünk hozzá egy csipet fahéjat és mézet.

Fottás: joportal.hu