Kilenc takarítási titok, melyet előkelő szállodák szobalányai osztottak meg. Alkalmazd az otthonodban!

Az, aki már valaha vendégeskedett luxus szállodában, láthatta, hogy hogyan dolgoznak a szobalányok. Érthetetlen, miként lehet gyorsan kitakarítani ennyi szobát.

Ezek a hölgyek nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren és mindenkinek megvan a maga kis titka, amit szívesen megosztanak. A tanácsaikat felhasználhatjuk otthon is. Nézzük!

Takarítási tanácsok

1. A szobalányok először rendet raknak

A szobalányok először összeszedik a szemetet, a használt törölközőket, ágyneműket és egyéb holmikat, amik szét vannak szórva. Fürdőben össze kell szedni a flakonokat, tubusokat és az egyéb ott lévő kellékeket.

Nem csak a port törlik le a tárgyak körül, hanem mindent letakarítanak. A szobai kellékek csak száraz felületre kerülnek vissza, hogy ne maradjanak foltok.

2. Mikroszálas törlőkendőket használnak

Portörlésre a legjobb anyag a mikro szál. Második helyen a pamut rongy áll, megfelel egy régi pamut párnahuzat, vagy póló. Ne használjon törölközőt vagy műszálas anyagot.

3. A paplan huzat gyors cseréjének a titka

A fordítsa ki a paplan huzatot és tegye az ágyra.

Tegye a takarót a huzatra. A kettőt összefogva tekerje fel mint egy hengert, a bujtató nyílás maradjon felül. A hengert húzza át a nyíláson. Ez a módszer az alábbi videón is megtekinthető.

4. A függönyöket törölközővel lehet portalanítani

A függöny tisztításához használj törölközőt. Törölközőt porolóként lehet alkalmazni, amikor a por leülepedett akkor, fel lehet porszívózni.

5. Először porszívózz, utána moss fel

A felmosás előtt porszívózni kell. Ez azért szükséges, hogy a felmosás után a tiszta padlón ne maradjon porcica és hajszál, amit nehéz eltüntetni. Mindig úgy moss fel, hogy a legtávolabbi saroktól haladj az ajtó felé.

6. A tisztítószerek nem hatnak azonnal

A tisztítószert vidd fel a felületre és hagyd hatni egy kis ideig. Csinálj valami mást, majd kis idő elteltével térj vissza és erőfeszítés nélkül rendet tehetsz.

7. Hogy porszívózzunk helyesen?

Te valószínűleg a szoba távoli sarkából kezded a porszívózást. A szobalányok először a legkoszosabb területen porszívóznak, majd utána kiporszívózzák az egész szobát. Ezzel a módszerrel a koszos területet kétszer tisztítják meg.

8. Nem csak boltban megvásárolható tisztítószereket használnak

Nem minden szobalány használ kész tisztítószert. Sokan közülük a saját maguk által készített szereket használnak, melyek jobbak a boltiaknál. Például vízzel higított ecet nagyon jól megtisztítja a felületek többségét.

9. A szobalányok speciális kis keféket használnak

Természetesen minden centimétert nem lehet kis kefével megtisztítani. De ezzel könnyen meg lehet tisztítani a légkondicionáló rácsait és a fugázott részeket. Otthon használhatsz fogkefét is erre a célra.

A tisztítószereket kényelmes takarító kocsikra helyezve meggyorsítják a szobalányok munkáját. A lakásban ez nem praktikus. De ha nagy családi házad van, akkor lehet egy kisebb kocsit használni.

Oszd meg barátaiddal a szobalányok takarítási tanácsait!