6 Matt Damon film, amit érdemes megnézni

Matt Damon korunk egyik legsikeresebb színésze. A Jason Bourne, a Tehetséges Mr. Ripley, a Mentőexpedíció és még sok más filmekben játszott szerepeiről ismert.

Matthew Page Damon 1970. október 8-án született Cambridge-ben, Massachusettsben. Apja, Kent pénz és ingatlanügyekkel, édesanyja, Nancy pedig oktatással foglalkozott.

10 évesen Matthew egészen véletlenül találkozott Ben Affleckkel, és barátságot is kötöttek. A Cambridge Rindge & Latin Schoolba jártak, egy állami középiskolába, ahol számos neves öregdiák volt, köztük EE Cummings költő, Leroy Anderson zeneszerző és Patrick Ewing kosárlabdasztár. A középiskolában Damon felfedezte a színészet iránti szenvedélyét.

Damon a Harvard Egyetemen tanult angolul, de korán otthagyta, hogy színészi karriert folytasson. 1988-ban debütált a nagy képernyőn a Pizzavarázs című filmben, mindössze 18 évesen.

Ezzel egy nagyon sikeres karrier kezdődött. Damon ezután olyan filmekben szerepelt, mint a Ryan közlegény megmentése, a Bourne-filmsorozat és a Nagy fal, hogy az ismertebbeket említsük.

Íme a 6 Matt Damon film, amit érdemes mindenkinek megnézni

1. Mentőexpedíció

Ez a film a tehetséges Ridley Scott alkotása, Matt Damonnal a főszerepben. A színész egy űrhajós szerepét ölti magára, aki a Marsra indul. Kollégái azt hitték, hogy meghalt, ezért elhagyták nélküle a Vörös Bolygót.

Túl kell élnie, amíg kapcsolatba lép a Földdel, és segítséget hívhat. A vicces forgatókönyv és Damon karizmája figyelemre méltóvá varázsolja ezt a lenyűgöző sci-fi filmet.

2. A tégla

Egy titkosügynök és egy rendőr megpróbálja azonosítani egymást, miközben beszivárog egy ír bandába Dél-Bostonban. Az izgalmas film a „Desperous Deeds” hongkongi akciófilm remake-je. Ez azon filmek közé tartozik, amelyeket újra és újra meg lehet nézni anélkül, hogy unatkoznál.

3. A Bourne-rejtély

Egy férfi (Matt Damon) története, akit egy olasz halászhajó ment ki, közel a halálhoz az óceánból. Amikor felépül, a férfi teljes amnéziában szenved, identitás és háttér nélkül, kivéve a harcban, a nyelvi készségekben és az önvédelemben rejlő rendkívüli tehetségét, amelyek veszélyes múltról árulkodnak. Kétségbeesett keresésre indul a kezdetben lázadó Marie (Franka Potente) segítségével, hogy megtudja, ki is ő valójában, és miért üldözik a bérgyilkosok.

4. Ryan közlegény megmentése

John Miller kapitány (Tom Hanks) az ellenséges vonalak mögé viszi embereit, hogy megtalálja James Ryan közlegényt, akinek három testvére meghalt a harcban.

A háború brutális valóságával körülvéve, miközben Ryant keresi, mindenki személyes utazásra indul, és felfedezi saját erejét, hogy becsülettel, tisztességgel és bátorsággal diadalmaskodjon a bizonytalan jövő felett.

Steven Spielberg háborús filmje nagyon sikeres volt, 1998-ban világszerte közel 500 millió dollárt, Amerikában pedig több mint 200 millió dollárt hozott. Noha Matt Damon csak mellékszereplő volt a filmben, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a színész ismertebbé váljon, megelőzve a néhány év múlva megjelenő A Bourne-rejtély című film főszerepét.

5. Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi

A Tripla vagy semmi egy gengszter vígjáték, figyelemre méltó szereplő gárdával. Matt Damon mellett láthatjuk a filmben George Clooneyt, Brad Pittet, Julia Robertst, Andy Garciát és másokat.

Az Ocean’s egy trilógia, amelyet Steven Soderbergh rendezett, de egyértelműen az első film volt a legjobb.

6. A tehetséges Mr. Ripley

A szélhámos Tom Ripley behízelgi magát egy karizmatikus örökös pazar életébe, és drasztikus lépéseket tesz, hogy hazugságai ne lepleződjenek le.