Kőkemény tél jön! Hóvihar, káosz és mínusz tíz fok is jöhet a héten

A hétvégén havazásra és hideg időre számíthatunk, egyes helyeken napközben is mínuszok lesznek. Néhol hófúvás is lehet, tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

A pénteki nap folyamán eleinte csak helyenként lehet hózáporokra számítani, de a késődélutáni óráktól nyugat felől egyre több helyen lehet havazás. A Dunántúl a szél akár viharosra is fordulhat, délután azonban mérséklődik a légmozgás. A hajnali hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 8 fok között alakul, de akár ennél hidegebb is lehet. A nappali maximum hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok közötti lehet.

Szombaton többfelé havazásra lehet számítani, nyugaton havas eső, vagy akár eső is eshet. A szél több helyen megélénkülhet, a Dunántúl pedig délután megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 8 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok közötti lehet.

Vasárnap kisebb havazásra lehet számítani, elszórtan, de néhol hózápor is kialakulhat. Erős széllökések lehetnek, a Dunántúl akár viharos is lehet. Néhol hófúvás is előfordulhat. Napközben a hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok közötti lehet, a leghidegebb órákban azonban mínusz 4 és plusz 2 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, az előrejelzés szerint.