Kreatív videóval hívja fel a figyelmet a kanadai rendőrség a motoros szezonnal járó veszélyekre

Rendőrtiszt tolla rejti el a motorost!

A rendőrtiszt tolla rejti el a motorost! Figyelem! Hamarosan kezdődik a motoros szezon... Egy kanadai rendőr azt mutatja be, mennyire korlátozottan észlelhetők a motorkerékpárosok. Már egy keskeny tárggyal, akár egy tollal is el lehet takarni őket. Ezért fordíts mindig megfelelő időt a körültekintésre, akár bekapcsolódsz a forgalomba, akár egy útkereszteződéshez érsz, vagy mielőtt egy manőverbe belevágsz! Mert soha nem tudhatod, talán takarásban maradt valami!

Közzétette: Baleset-megelőzés – 2020. március 3., kedd

Rövid, de fontos, és kreatív videóval rukkolt elő a kanadai rendőrség. A felvétel azt illusztrálja, hogy bizonyos helyzetekben milyen nehéz észrevenni a motorosokat az utakon. Mint a példán is látszik, egyetlen toll is elég ahhoz, hogy “kitakarjon” egy motorral közlekedőt.

A motoros szezon beköszöntével általában megnő a közúti balesetek száma az Észak-Amerikai országban is, ezért mindenkit nyomatékosan arra kérnek, hogy kellő körültekintéssel járjon el, különösen a kereszteződéseknél és az előzéseknél.

Mivel hazánkban is sokan közlekednek motorral, jól járunk, ha mi is megfogadjuk a tanácsokat. Legyünk óvatosak az utakon!