Kutyaszállító dobozba zárták, majd utcára tették a gyönyörű németjuhászt

A kutyatartás nagy felelősséggel jár. Amikor úgy döntünk, hogy magunkhoz veszünk egy kutyát (vagy bármilyen más háziállatot), fel kell készülnünk arra, hogy élete végéig gondoskodnunk és szeretnünk kell őt. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy erre képesek vagyunk, inkább ne tartsunk állatot, mert kevés szomorúbb dolog van az utcára tett négylábúaknál.

Nemrég egy csodaszép németjuhászt tettek utcára kennelében az Egyesült Államokban. Kitették az út szélén, majd sorsára hagyták. A kutyát egy Richard Jordan nevű férfi vette észre egy louisianai út mentén. Megpróbálta kicsalogatni a megszeppent állatot a dobozból, de ő először nem volt hajlandó elhagyni azt. Jordan ezután telefonált a helyi állatmentőknek, majd amíg rájuk várt, igyekezett a kutya bizalmába férkőzni. Emellett bejegyzést írt egy helyieket tömörítő Facebook csoportba is, abban bízva, hogy valakinek van információja az utcára tett kutyáról.

Közzétette: Richard Jordan – 2020. január 31., péntek

A férfi elmesélte, több dolog is megfordult a fejében a körülményekkel kapcsolatban. Úgy gondolta, könnyen lehet, hogy a németjuhászt szándékosan dobták ki, de akár az is előfordulhatott, hogy véletlenül esett le a kutyaszállító doboz egy teherautóról. Titkon azt remélte, hogy utóbbi történt, hiszen – mint fogalmazott – el sem tudja képzelni, hogy miért tenne valaki ilyet egy ilyen szép, kedves kutyával.

Közzétette: Richard Jordan – 2020. január 31., péntek

Mikor sikerült közelebbről megnéznie a kutyát, felfedezte, hogy egy személyre szabott gallért visel, amin a neve is rajta volt, így kiderült, hogy a Borel névre hallgat.

Közzétette: Richard Jordan – 2020. január 31., péntek

Mikor az állatvédő szervezet munkatársai megérkeztek, és megvizsgálták a kutyát, találtak benne egy mikrochipet. A chipen lévő információkból kiderült, hogy Borel egy dallasi tenyésztőnél nevelkedett korábban. Jordan elmesélte, hogy a kutyának már keresik az új gazdáját. Borelért szó szerint sorban állnak, rengetegen jelezték, hogy szívesen örökbefogadnák őt. A férfi arról írt a Facebookon, hogy bár bizonyíték nincs rá, de szerinte könnyen lehet, hogy a kutya egyfajta “divattenyésztés” áldozata lett. Borel ugyanis október 19.-én született, nagyjából akkor, amikor Amerikában vezető címlapsztori volt egy Conan nevű németjuhász története. Amikor egy kutyafajta reflektorfénybe kerül, gyakori jelenség, hogy az emberek hirtelen ugyanolyan négylábút szeretnének, mint akiket a TV-ben vagy az újságokban láttak. Amikor aztán ezek az emberek szembesülnek a kutyatartással járó felelősséggel, igyekeznek megszabadulni tőlük.

Közzétette: Richard Jordan – 2020. január 31., péntek

“Köztudott, hogy az ilyen kutyák nem valók mindenkinek… Ez a riadt kutya az út szélén az impulzus alapú vásárlás, a divat áldozata lett.” – írta Facebook oldalára Richard Jordan.

Szerencsére azonban sokan vannak, akik szívesen gondoskodnának Borelről, aki így hamarosan szerető, felelős gazdára talál majd. A leendő gazdiknak pedig ez a történet is mutatja: Mielőtt magunkhoz veszünk egy állatot, mérlegeljünk minden körülményt, és ne hirtelen felindulásból, vagy divatból fogadjunk örökbe háziállatot!