Lassan folyik le a víz? Így előzheted meg a dugulást!

A mosogatóban, vagy a fürdőszobában lassan folyik le a víz? Ez általában amiatt történik, mert a lefolyón lerakódott a zsír, a szennyeződés. Ilyenkor kellemetlen szagok is áradhatnak a lefolyóból.

Ezt a helyzetet sürgősen meg kell oldani, különben teljesen eldugulhat a lefolyó, akkor pedig már csak a vízvezetékszerelő segíthet. Otthoni módszerekkel is megoldhatjuk a problémát, nem lesz másra szükségünk, csak néhány minden nap használatos anyagra.

Mi a teendő ha nem folyik le a víz

A szódabikarbóna és az ecet ebben a helyzetben is a segítségedre lehet. Egy fél bögre szódabikarbónát önts a lefolyóba, majd önts rá egy bögre ecetet, hagyd állni pár percig utána önts rá forró vizet. Ez a keverék segít, hogy a lefolyóban lerakódott zsírréteg, vagy tusfürdő maradék eltűnjön.

Előzd meg a dugulást

Ne várd meg, amíg csak lassan folyik le a víz, vagy kellemetlen szagok terjengenek a konyhában és a fürdőszobában. Időnként önts egy bögrényi ecetet a lefolyóba, várj 10 percet, majd engedj rá forró vizet. Így megelőzheted a dugulást.

Alkalmazd időnként ezeket a módszereket, mert a megelőzés a legfontosabb. Ha már nem folyik le a víz, akkor a házi praktikák nem biztos, hogy eredményesek.